Skolelærere fikk panikk: Elevene brukte syrebomber

17/10/2023 19:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elever ved en skole er anmeldt til politiet.

Rektor ved Sakskøbing skole på Lolland, Danmark har blitt tvunget til å forholde seg til en skremmende hendelse som involverte en rekke elever fra skolens 9. klasse. Det skriver Ekstra Bladet.

Det hele startet med at to lærere oppdaget at det var begått hærverk mot hjemmepostkassene deres.

Den sjokkerende oppdagelsen viste seg å være kulminasjonen av en rekke uheldige hendelser som nå har rystet skolen og lærerne på en måte de aldri hadde forventet.

Elevene skal ha plassert syrebomber i lærernes postkasser, noe som har forårsaket skader på postkassene.

Da de sjokkerte lærerne delte sin erfaring med skolesjefen, startet en etterforskning umiddelbart og det ble klart at denne saken var dypt alvorlig.

Lærernes tillitsvalgt, Kim Due Christiansen, opplyste at kollegaer føler seg berørt og bekymret, både på jobb og hjemme.

«Det er så grenseoverskridende at de på denne måten kommer inn i lærernes private sfære. Det er ikke bare spøk, så jeg er veldig glad for at manageren vår var så tydelig på at dette var deres første, siste og eneste advarsel. Neste gang får det konsekvenser», sier han.

En "lærerliste" ble til og med ryktet å eksistere, med minst fem lærernavn nevnt som potensielle mål. Disse ryktene ble imidlertid tilbakevist av rektor, og det ble funnet at det ikke var noen sannhet i dem.

Rektor Simon Leinum tok initiativ til et meklingsmøte mellom elevene, deres foreldre, de berørte lærerne og en SSP-ansatt for å løse situasjonen.

Studentene innrømmet at de var "dumme og dumme" og hadde gjort "en spøk", men hevdet at de ikke hadde noen personlige forskjeller med de aktuelle lærerne.

Ledelsen bestemte seg for å gi elevene en advarsel og ba dem skifte ut postkassene til lærerne. Tillitsvalgt mener imidlertid ikke at saken kan avgjøres som en «gutteaktig spøk som gikk for langt».

Han viser til at elevene gikk over streken ved å krenke lærernes privatliv, og han uttrykker bekymring for fortsatt utrygghet blant lærerne.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.