Skottland blir det første landet i verden som gjør menstruasjonsprodukter gratis

15/08/2022 11:32

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det har vært en lang prosess siden det først ble foreslått, men per i dag har menstruasjonsprodukter i et land blitt gratis.

Ideen ble foreslått av den skotske mp Monica Lennon tilbake i 2016, og hun har prøvd å få det gjennom siden den gang.

Lennon sier løftet om dette ble enda mer nødvendig da Covid-19-pandemien rammet. Det melder BBC News.

"Menustration stopper ikke for pandemier, og arbeid for å forbedre tilgangen til essensielle tamponger, pads og resirkulerbare har aldri vært viktigere." sier Lennon.

– Å gi tilgang til gratis menstruasjonsprodukter er grunnleggende for likestilling og verdighet og fjerner de økonomiske barrierene for å få tilgang til dem. sier Skottlands minister for sosial likestilling og likestilling.

Over 137 700 barn i Storbritannia har gått glipp av skolen på grunn av manglende tilgjengelighet av menstruasjonsprodukter, og 68 prosent av dem sa at de følte seg mindre fokusert i klassen mens de menstruerte. Viser tall fra LADbible.

Produktene vil bli gratis ikke bare for kvinner som bor i Skottland, men også for turister så lenge de er i landet.

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.