Skremmende opptak: Tok opp flyinstruktørens siste øyeblikk før flyet styrter

10/08/2023 19:30

Sofie

Nyheter
Foto: Instagram/@viktoriathepilot
Foto: Instagram/@viktoriathepilot
Lydopptak har fanget en flyinstruktørs siste øyeblikk før flyet styrtet.

Et opptak via flykontroll fanget det nøyaktige øyeblikket den unge læreren Viktoria Theresie Izabelle Ljungman døde tragisk i en flyulykke i Virginia.

Ljungman, 23, overvåket enmotorsflyet der pilotelevene Oluwagbohunmi Ayomide Oyebode og en annen uidentifisert 18-åring fløy da det kom ned fra rundt 30 fot klokken 15.00 den 6. oktober 2022 på Williamsburg internasjonale lufthavn i Newport News, VA.

I følge New York Post trakk Oyebode kjøretøyet opp i en for bratt vinkel under start, noe som fikk flyet til å stoppe. Du kan høre den skremmende opptaket her. 

Ljungman døde dessverre som et resultat av krasjet, som involverte et Cessna 172-fly, mens hennes to studenter fra Hampton University ble overført til Riverside Regional Medical Center i en alvorlig tilstand.

Oyebode, ble senere ført til VCU Medical Center i Richmond for å fortsette medisinsk behandling.

I flygekontrollopptaket kan piloten høres svare kontrollpersonell angående klarering for å begynne reisen.

Piloten sier: "Klart for start, 97883. Forsiktig våkne turbulens," - som signaliserer en standard advarsel gitt om å ta av bak et større fly, ifølge lyd tilgjengelig fra LiveATC.net.

Kort tid etter dette er det noen som ytrer: "Vi har et krasj!" "883, er du OK?", spør kontrolløren, med henvisning til flyets identifiserbare halenummer, N97883.

De spør så igjen: «Er du på denne frekvensen?», dessverre til ingen nytte, da flyvesenet sendte nødetater til stedet.

På lyden er det ikke klart hvem som kommuniserer med lufttrafikkkontrollen, ettersom enhver av de tre pilotene ville ha vært i stand til å snakke med ansatte på bakken før krasjet.

UNILAD har kontaktet en representant for Williamsburg International Airport for ytterligere kommentarer.

Lærerens familie sa i en uttalelse hvor «ødelagt» de er over «dette enorme tapet» etter tilstrømningen av støtte til Ljungmans kjære.

De fortalte WTKR: "Hun var ikke engang 22 og et halvt år gammel, og vi er knust av dette enorme tapet. "Å kjenne Viktoria var å elske henne, og ikke bare for familien hennes.

Alle som samhandlet med Viktoria beundret hennes vennlighet og intelligens, og respekterte hennes enorme engasjement og arbeidsmoral."