Skremmende utvikling: Putin begynner å utstyre jagerfly med atomvåpen

19/10/2022 11:11

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Putin har gitt grønt lys til å utstyre hviterussiske jagerfly med evnen til å bære atomvåpen.

Putin, i alarmerende utvikling, har godkjent trekket for å begynne å utstyre hviterussiske jagerfly med evnen til å holde atomvåpen.

Oppdateringen har skapt frykt for at Putin vil ønske å øke konflikten mot krigsherjede Ukraina. 

Det melder Daily Star.

Det russiske utenriksdepartementet kunngjorde de hviterussiske SU-27-flyene lørdag, melder Express.

Det kommer like etter at Putin fortalte reportere at Russland ikke vil «gi oss selv oppgaven med å ødelegge Ukraina».

Konstantin Vorontsov, nestleder for den russiske delegasjonen til FNs første komité for nedrustning og internasjonal sikkerhet, sa også at Russland overfører dobbeltutstyrte Iskander-M-systemer til Hviterussland.

Iskander er en mobil kortdistanse ballistisk missil som kan bære både konvensjonelle og kjernefysiske stridshoder opp til 700 kg.

"På dette stadiet snakker vi bare om overføring av dobbeltutstyrte Iskander-M-systemer med missiler i konvensjonelt utstyr til Republikken Hviterussland, samt å gi noen av de hviterussiske Su-25-flyene den tekniske evnen til å bære atomvåpen," sa den russiske tjenestemannen.

Daily Star rapporterte nylig at NATO er satt til å lansere sine årlige militærøvelser neste uke.

Øvelsen vil se opptil 60 fly, inkludert noen av de mest avanserte jagerflyene og amerikanske B-52 langdistansebombere, fly over Storbritannia, Belgia og Nordsjøen.

Øvelsen, kalt Steadfast Noon, vil involvere 14 land og vil finne sted i Belgia fra mandag (17. oktober) til søndag (30. oktober).

 

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.