Skummel spådom om krigen i Ukraina: Det blir «den siste verdenskrig»

13/08/2023 07:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vladimir Putins allierte har økt støtten til Russlands president, noe som har fått en krigsekspert til å hevde at det kan bli «den siste verdenskrigen».

Det er over 500 dager siden Russland sendte sine styrker inn i Ukraina. Krigen raser fortsatt, og en ekspert hevder nå at den «aldri vil ta slutt».

Ifølge Daily Star har Dmitrij Popov gått så langt som å si at det kan bli «siste verdenskrig».

Popov skrev for det prorussiske mediet Moskovskij Komsomolets da han kom med sin påstand. Det gjorde han bare dager etter at president Vladimir Putins nærmeste allierte, Hviterussland, gjennomførte militærøvelser på dørstokken til naboen i vest.

Både Polen og Litauen har varslet at de er forberedt på provokasjoner fra Moskva og Minsk. Tidligere denne måneden ble det hevdet at to hviterussiske helikoptre i en kort periode fløy inn i polsk luftrom. Hviterussland har imidlertid senere benektet dette.

Det hviterussiske forsvarsdepartementet har bekreftet at de startet en rekke militærøvelser mandag denne uken. Dette fant sted nær Suwalki-gapet, som forbinder Litauen, Latvia og Estland med resten av NATO-alliansen.

I tillegg skiller den også Hviterussland fra Kaliningrad, som er en russisk eksklave ved Østersjøen mellom Polen og Litauen, som har over 475.000 innbyggere.

– Ingen stridsvogner i Ukraina vil kunne løse dette problemet. Det blir bare en pause, og muligheten for nye «varme» konflikter kommer ingen vei. Det ideologiske presset vil bare øke, skrev Popov, ifølge Daily Star.

«Ikke vær redd for begrepet 'statsideologi' og ikke se tilbake på hva 'vestlige partnere' vil si om dette.»

– Ingenting vil ta slutt etter kampene i Ukraina. Krigen for menneskesjeler vil bli lang, men dette er siste verdenskrig.

Mediene skriver også at det ikke vurderes at det er fare for en reell verdenskrig på nåværende tidspunkt.

USA, Storbritannia og hele NATO-alliansen har imidlertid gjentatte ganger sagt at de vil gjøre alt som er nødvendig for å beseire Russland dersom en verdenskrig bryter ut.