Slik blir den nye iPhone 15: Helt nye funksjoner på vei

15/09/2023 06:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Apple
Foto: Apple
Det er den tiden på året igjen. Apple har offisielt annonsert lanseringen av iPhone 15 med et helt nytt sett med funksjoner.

Telefonen vil markere den siste generasjonen av en enhet som forandret smarttelefonscenen for alltid da den først rystet verden tilbake i 2007.

Denne siste modellen av iPhone har blitt beskrevet av eksperter som den 'største oppdateringen til enheten på tre år', med Apple som annonserer den i ekte Apple-stil.

Sjef Tim Cook gikk på scenen i går (12. september) for å forklare hva vi alle kan forvente av iPhone 15-serien.

Og som tilfellet er med enhver ny modell, handler alt om de nye funksjonene som tilbys til Apple-brukere. Vel, og den høye prislappen, selvfølgelig.

Det var mye snakk om skjermens lysstyrke og den større skjermen, så det er flere ting å oppta øynene mens telefonen er i hånden.

Apple hevder også at skjermene deres nå er tøffere enn noen gang, så du bør ikke ha noen problemer hvis du mister den nye enheten.

Kameraet til iPhonen har også fått en makeover – med Foto-appen som nå automatisk kan oppdage om det er noen på bildet du prøver å ta og bytte til portrettmodus. Det er det LADbible skriver.

Det ble også annonsert at de nye modellene vil ha en modus der du kan filtrere bort bakgrunnsstøy og la mikrofonen bare fokusere på det du sier.

Men kanskje en av de mer spennende kunngjøringene som kommer ut i dag er en ny funksjon Apple-fans har ventet på en stund på.

For øyeblikket er iPhones avhengige av en proprietær Lightning-kabel, med de fleste andre enheter - inkludert andre laget av Apple - velger en USB-C-kabel i stedet.

Den nye avgjørelsen følger EU-lovgivningen som har uttalt at alle bærbare enheter må være kompatible med en universallader innen desember 2024.

Loven tar sikte på å bekjempe e-avfall ved å lage en felles standard for ladere.

IPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max ble også annonsert på arrangementet i dag, med en A17 Pro-brikke.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.