Slik kan du spise McDonalds uten å ødelegge dietten

15/10/2023 11:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To kostholdseksperter avslører nå hvordan du kan spise McDonalds uten å ødelegge kostholdet ditt.

Mange mennesker forbinder vanligvis ikke McDonald's med sunn mat. Men ernærings- og kostholdseksperter gir råd om hvordan du kan ta sunnere valg når du besøker den populære hurtigmatkjeden.

Catherine Karnatz, en ernæringsfysiolog på Rhode Island og eier av Nutrition Education RD, påpeker at mye McDonalds-mat inneholder store mengder mettet fett, kolesterol, tilsatt sukker og salt.

Men ved å velge med omhu fra menyen og ikke gjøre hurtigmat til en vanlig del av kostholdet ditt, kan du fortsatt få din McDonald's-fiks.

For å hjelpe deg med å ta de beste valgene har Catherine Karnatz og Lara Clevenger, en kostholdsekspert fra Edgewater, Florida, gitt sine innspill til hva som anses som «OK» å bestille hos McDonald's, skriver New York Post.

"Hvis du leter etter en kalorifattig snacks med en crunch, er McDonald's epleskiver et godt valg," sier Lara Clevenger.

I en pose er det bare 30 kalorier, og derfor kan denne snacksen passe inn i de fleste diettplaner.

Ifølge kjedens ernæringskalkulator inneholder McDonald's epleskiver kun 0,3 gram fett og kan nytes som snacks eller tilbehør.

Lara Clevenger nevner også Egg McMuffin, som har omtrent 310 kalorier med 17 gram protein, 13 gram fett og 30 gram karbohydrater.

"Dette er et mye sunnere valg til frokost enn for eksempel frukt- og lønnhavremel, som har 320 kalorier, men bare seks gram protein og 4,5 gram fett, med hele 64 gram karbohydrater," sier hun.

"Hvis du prøver å se blodsukkeret ditt eller vil føle deg mett lenger, er proteinet og fettet til Egg McMuffin det bedre valget," påpeker Lara Clevenger.

Hun advarer imidlertid mot å velge en McCrispy regelmessig.

Men når det spises av og til, er dette et godt alternativ, sier Lara Clevenger, spesielt hvis du er bekymret for å få i deg nok protein.

"Med bare 470 kalorier, pakker denne kyllingsandwichen hele 26 gram protein," bemerker hun. Catherine Karnatz kaller McDonald's Hamburger et klassisk valg med en imponerende ernæringsprofil sammenlignet med de andre burgeralternativene på menyen.

Men som hun sier, stikkordene her er «sammenlignet med».

"Med 12 gram protein kan du være sikker på å føle deg mett og fornøyd i timevis på farten," sier hun. Igjen, du bør ikke gjøre dette til en daglig del av kostholdet ditt.

Alt skal inntas med måte, heter det. Forskjellen mellom en hamburger og en cheeseburger er "bare" 50 kalorier. Både hamburgeren og cheeseburgeren inneholder ketchup, sennep, hakket løk og sylteagurk.

"Våre sylteagurker inneholder et kunstig konserveringsmiddel, så hopp over det hvis du foretrekker det," uttaler McDonald's på sin nettside.

Drinker og desserter

"Leter du etter en rask koffeinløsning uten sukkersjokket? En McCafé Americano i alle størrelser inneholder null gram sukker," sier Catherine Karnatz og legger til: "Husk at kaffe ikke utgjør et helt måltid og bør nytes til maten."

Hennes forslag til det? Favoritten Egg McMuffin.

Hvis du har lyst på en dessert fra hurtigmatmenyen, velg McDonald's Vanilla Cone, anbefaler Catherine Karnatz.

"Denne myke isen inneholder fem gram protein og 15% av den daglige anbefalte mengden kalsium," legger hun til.

McDonald's Vanilla Soft Serve Cone inneholder 200 kalorier pr porsjon, 33 gram karbohydrater og 17 gram sukker. Ellers kan du velge McDonalds herlige Sundae-is uten topping.

Den inneholder kun 157 kalorier og 26 gram karbohydrater. Du finner hele McDonald's-menyen via denne linken.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.