McDonald’s utvider menyen med vegetarnuggets – hvetebaserte nuggets som er laget for å gi den samme sprø, saftige og tilfredsstillende følelsen som restaurantkjedens klassiker, men helt uten kjøtt.
Det skriver selskapet i en melding.
Første gang
For mens salater og vegetarburger har vært på menyen i en stund, er det nå første gang det er mulig å kjøpe nuggets i restauranten - helt uten kjøtt.
Med lanseringen av VeggieNuggets tar McDonald’s et nytt skritt for å bevise at plantebasert mat kan levere på smak og kvalitet på lik linje med tradisjonelle kjøttbaserte produkter.
De nye nuggetsene er ikke bare et alternativ for vegetarianere, men for alle som er nysgjerrige på å prøve noe nytt og fristende.
"Vi har fokusert på å skape en sprø og saftig nugget som gir den ikoniske og tilfredsstillende opplevelsen våre gjester forventer. At den i tillegg har en smak som noen kanskje vil si minner om våre klassiske nuggets, ser vi på som det ultimate komplimentet", sier Renata Simkune, Brand Manager hos McDonald's Norge.
Dette er ikke første gang McDonald’s i Norge satser på plantebaserte nuggets.
Allerede i 2019 lanserte kjeden vegetarnuggets som fikk betydelig internasjonal oppmerksomhet. Nå, med ny oppskrift og tett samarbeid med Findus tas erfaringene fra den gang til et nytt nivå, mener selskapet selv.
"Samarbeidet med Findus har vært nøkkelen til å lykkes. Vi har testet, justert og smakt oss frem til et produkt vi er utrolig stolte av, og som vi mener setter en ny standard for plantebaserte alternativer", legger Simkune til.
Nyheten blir en del av den faste menyen over hele Norge fra onsdag 25. juni.