Smitte oppdaget: Vil avlive flere tusen hamstere

Foto: Shutterstock.com

Dette er en del av en rask strategi.

I Kina er du veldig forsiktig med COVID-19, da de er i ferd med å være vert for vinterutgaven av de olympiske leker.

Derfor kan flere tusen hamstere ende opp med å bli tvunget til å bli drept, akkurat som mink ble i Danmark i november 2020.

Hong Kong-regjeringen har beordret tusenvis av hamstere å bli overlevert for "bortskaffelse" etter at spor av  virruset ble oppdaget i 11 dyr som ble funnet i en dyrebutikk. 

Les også

Eksperter frykter ‘tvillingpandemi’

Det skriver Guardian.

Ordren inkluderer kjæledyr kjøpt dager før jul for å bli overlevert, med en advarsel om ikke å "kysse eller forlate dem på gaten" da Hong Kong og fastlands-Kina prøver å opprettholde en null covid-strategi som prøver å undertrykke alle utbrudd internt samtidig som de opprettholder stramme grensekontroller med omverdenen.

Myndighetene kunngjorde tirsdag at spor av viruset ble oppdaget på 11 hamstere av totalt 178 hamstere, kaniner og chinchillaer som ble testet på Little Boss dyrebutikk og tilhørende lager i Causeway Bay mens de undersøkte byens første usporbare Delta-variantdiagnose på mer enn tre måneder av en 23 år gammel butikkansatt.

To ansatte ble også bekreftet å ha COVID-19, inkludert en som renser dyreburene og håndterer skinkene.

Som svar bestilte de umiddelbar suspensjon av hamstersalg og import av alle gnagere.

Rundt 2000 hamstere, inkludert alle kjøpte siden 22.

HongKongs helseminister Sophia Chan innrømmet at det ikke fantes bevis for at husdyr kan overføre sykdommen til mennesker, men myndighetene handlet av forsiktighet.

"Vi har vurdert at risikoen for disse partiene er relativt høy og derfor har tatt beslutningen basert på folkehelsebehov," sa direktøren for landbruk, fiskeri og bevaring, Dr Leung Siu-fai, og la til:

– Vi oppfordrer alle dyreeiere til å forholde seg til streng hygiene når de håndterer kjæledyr og bur. Ikke kyss eller la dem være på gata."

Les også

Mann død etter gjenoppliving på vaksinasjonssenter