Søk etter savnet toåring stopper: Frykter noe kriminalitet

13/07/2023 07:01

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Nå vil politiet i stedet etterforske opplysningene som er samlet inn så langt.

Etter mer enn fire dager har politiet innstilt søket etter den savnede to år gamle gutten Emile, som sist ble sett gående nedover gaten i nærheten av besteforeldrenes hus i den lille landsbyen Haut-Vernet i Alpene i Sør-Frankrike.

Det opplyser myndighetene, ifølge Sky News.

Allerede onsdag avsluttet politiet det fysiske søket etter gutten. I stedet vil de gå over til en etterforskning av de enorme mengdene informasjon de har samlet inn så langt, heter det.

Ifølge den lokale påtalemyndigheten Rémy Avon har søket på land og fra luften ikke gitt noen vesentlige ledetråder som kan løse mysteriet om guttens forsvinning. Fra onsdag ville det derfor ikke bli sendt ut flere søkegrupper.

– Den rettslige etterforskningen av årsakene til guttens forsvinning vil fortsette, spesielt ved å analysere den betydelige mengden informasjon og elementer som er samlet inn de siste fire dagene, sa aktor i en uttalelse onsdag.

Blodflekken var fra et dyr

Rémy Avon har erkjent at det er svært få spor om toåringens forsvinning. Imidlertid ble det funnet en blodflekk i en bil, men etter en analyse ble det bestemt at den stammet fra et dyr.

Tirsdag advarte aktor om at etter hvert som timene gikk, ble sjansene for å finne ham i live mindre:

– Vi kan si at prognosen er veldig, veldig livstruende nå. "Gitt hans unge alder, og det faktum at det nå har gått mer enn 48 timer, hvor det kan antas at han har vært uten mat og drikke, og varmen også er en faktor, er det en medisinsk utfordring," sa Avron, ifølge BFM TV.

Massivt søk

En stor styrke frivillige har bidratt til å lete etter lille Émile, og de har blant annet banket på dørene til alle i og rundt den lille landsbyen, som har 25 innbyggere.

I tillegg gjennomsøkte mer enn 80 politifolk, 10 soldater, politihunder og et helikopter 30 bygninger, 12 kjøretøy og 12 hektar terreng rundt Haut Vernet og avhørte 25 personer.

Terrenget i søkesonen er fylt med åser og bekker, mens regionen har vært rammet av en hetebølge med temperaturer opp mot 35 grader de siste dagene.

Siden tidlig tirsdag har imidlertid søkeområdet vært stengt for publikum.

Ifølge The Guardian håper politiet fortsatt å få et gjennombrudd basert på de mange vitneforklaringene.

Frykter noe kriminalitet

Franske etterforskere mener det er svært lite sannsynlig at toåringen forsvant på egen hånd.

De vil imidlertid ikke utelukke muligheten, "selv om denne sannsynligheten er svært liten". Den lokale ordføreren, Francois Balique, sa tidligere til fransk fjernsyn at «familien gjorde seg klar til å forlate huset for å dra på en utflukt. Her utnyttet han dette flyktige øyeblikket til å dra.»

– Besteforeldrene skjønte at han ikke lenger var der da de gikk for å sette ham i bilen, sier han.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.