Søkte på «diskret drap» og «hevn» før Toves forsvinning: To unge kvinner tiltalt i dyster drapssak

20/03/2023 08:11

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Politi
Foto: Politi
«Å drepe noen diskret» og «er rottegift dødelig» var noen av de tingene som ble søkt på.

«Beste hevn på en eksvenn», skal 20-åringen ha skrevet i Googles søkeboks, før han trykket enter.

Senere søkte hun etter den enkleste måten å brenne folk inne på. Og om rottegift er dødelig ved svelging.

Og så googlet hun ordene: «Å drepe noen diskret».

Ikke lenge etter pustet venninnen Tove ut for siste gang.

Sammen med en 18 år gammel venninne er den 20 år gamle svenske kvinnen nå siktet for å ha ranet 21 år gamle Tove livet hennes. For å ha kvalt henne etter en krangel. Og for å dumpe liket hennes i en skog og prøve å brenne det.

Tove forsvant sporløst en oktobernatt i fjor etter en storbytur i Vetlanda. I flere uker lette politiet og tusenvis av privatpersoner etter den krøllete kvinnen. De første 16 dagene uten suksess.

Først på dag 17 klarte de å finne den unge kvinnen. Hun var død. Drept.

Den gang var 18-åringen og 20-åringen allerede i politiets søkelys. De var siktet for å ha kidnappet Tove.

Før Toves forsvinning hadde flere sett dem krangle med henne på nattklubben Nöjet. Og flere hadde senere sett dem dra sammen.

Expressen har fått innblikk i avhøret av den 20 år gamle kvinnen, som blant annet har fortalt hvordan hun og Tove hadde et fysisk sammenstøt på nattklubben. Og hvordan Tove hadde spurt henne hvordan det føltes å være «verdens verste menneske».

Hva bakgrunnen for konflikten var, forteller ikke historien, men det som er sikkert er at de tre kvinnene ifølge 20-åringen bestemte seg for å dra sammen og avslutte den.

– Jeg, 18-åringen og Tove går så hjem til meg, og 18-åringen og jeg snakker om hvordan vi kunne slå Tove på veien. Det er ganske mange steder i Vetlanda hvor det ikke er folk, men samtalen mellom oss var god, så vi slo henne ikke.

Ifølge 20-åringen skal stemningen ha endret seg da de kom hjem. Angivelig skal Tove ha tatt kvelertak på henne, som 20-åringen deretter gjengjeldte til livet forsvant fra 21-åringens kropp.

20-åringen har imidlertid erklært seg ikke skyldig i drap. Sier at hun bare tok et kort tak i nakken. Og at det var en ulykke at Tove pustet sitt siste sukk den kvelden.

Den svenske påtalemyndigheten mener derimot å kunne bevise at Toves død var alt annet enn en tilfeldighet.