Sønner gjemte fars lik: Fortsatte å samle pensjon

10/07/2023 10:30

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Ifølge politiet så sønnene muligheten til å tjene en ekstra månedlig krone etter farens død.

I juli i fjor gjorde to kanadiere en skremmende oppdagelse i en hule mens de vandret i den fjellrike Abruzzo-regionen i Italia.

Her fant de en avdød 81 år gammel mann som befant seg 350 kilometer fra sitt hjem i Trani.

Italiensk politi mistenker nå mannens tre sønner og kjæresten til en av dem for å ha plassert liket i grotten slik at de kunne hente ut pensjonen hans på drøyt 22.000 kroner i måneden.

Det skriver The Guardian.

Fraktet i sovepose
Ifølge politiet la de liket i en sovepose og fraktet det forbi to regionale grenser til den avsidesliggende landsbyen Castrovalva.

Sønnene og kjæresten er siktet for bedrageri og ulovlig bruk av et minibankkort.

Politiet klarte først ikke å identifisere den avdøde mannen, men takket være en lårbensprotese som ble oppdaget under obduksjonen, gjorde politiet et gjennombrudd i saken.

Etter at identiteten ble fastslått, skjøt etterforskningen fart. Politiet besøkte de tre sønnene etter at en bil eid av dem ble sett på et overvåkingskamera i Castrovalva-området rundt datoen for den 81 år gamle mannens død.

Til tross for
sakens makabre natur, er historien ikke et spesielt tilfelle i Italia.

I mai 2023 kom det frem at en mann i Verona hadde gjemt morens kropp hjemme i fem år mens han samlet inn pensjonen hennes.

Et lignende funn ble gjort i en by i Puglia-regionen i mars, der en sønn hadde klart å skjule farens kropp hjemme i ti år.

Og i California erklærte en mann seg i forrige uke skyldig i å ha skjult morens død i tre tiår og krevd 5,5 millioner dollar som skulle ha gått til henne.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.