Søsken gjemte kamera i bestemors stue: Oppdaget den sjokkerende sannheten

24/01/2024 07:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Den demente bestemoren hadde begynt å få blåmerker på merkelige steder.

Søstrene Danielle og Rebecca Hinsley tok saken i egne hender etter at de ble bekymret for at deres demente bestemor Beryl Wall hadde begynt å endre oppførsel og ofte ble sett med skader på kroppen.

Søstrene satte opp et skjult kamera i bestemorens stue og gjorde noe av en sjokkerende oppdagelse.

Det skriver Dailymail.

Søsknene hadde opprinnelig henvendt seg til personalet på sykehjemmet i februar 2020, men ble ikke møtt med tilfredsstillende respons angående bestemorens mange skader.  Barnebarna satte derfor et Yi Eye Wi-Fi-kamera på en fotoramme på rommet hennes for å se hva som skjedde med henne, da hun ikke kunne snakke på det tidspunktet.

I de urovekkende opptakene over fire dager så de to søsknene på mens de hjerteløse ansatte gjorde narr av bestemoren, dyttet henne, holdt bena aggressivt i luften og nappet henne.

I en annen video ser man en person tvinge og håne Beryl Wall før han slår henne i hodet med en pute.

En annen sjokkerende video viser også at de ansatte kaller henne «motbydelig» og presser henne ned mens de prøver å vaske og kle på henne. Noen av opptakene viser også hvordan den demente bestemorens ben ble rykket eller tvunget opp i luften, til tross for hennes fortvilte skrik.

Søsknene tok sine bevis til omsorgshjemmets ledelse, Care Quality Commission og West Midlands Police, hvoretter de fire ansvarlige omsorgspersonene ble siktet for overgrep og omsorgssvikt.

De ble funnet skyldige og fengslet i til sammen 18 måneder i Wolverhampton Crown Court i fjor.

Fru Wall hadde lidd av demens siden 2015 og var 89 år da overgrepet skjedde.

Tragisk nok døde den elskede bestemoren 6. oktober i fjor, 92 år gammel - kort tid etter at overgriperne hennes ble funnet skyldige.