Søskenfar funnet i jungelen forteller om mors siste ord

12/06/2023 09:30

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Søndag snakket barnas far med pressen og fortalte om morens siste ord til de fire søsknene.

Flere detaljer har kommet frem i saken om de fire søsknene som overlevde i 40 dager i regnskogen i Colombia etter en flyulykke i Amazonas.

Søndag snakket faren og flere medlemmer av redningsteamet med pressen. Faren, Manuel Miller Ranoque, sa at moren døde fire dager etter at flyet hun og barna var på styrtet i jungelen.

"En ting som [13 år gamle Lesley] har avklart for meg er at moren hennes faktisk levde i fire dager," sa Miller til Ranoque.

– Før hun døde, sa moren til dem: «Dere må komme dere ut herfra. Du skal se hva slags mann faren din er, og han kommer til å vise deg den samme kjærligheten som jeg har vist deg,» sa faren.

Fredag kveld kunngjorde Colombias president Gustavo Petro at de fire barna var funnet i live.

Etter å ha gått i mer enn en måned, ble barna reddet. Søndag var de fortsatt på bedringens vei på et sykehus i landets hovedstad Bogota.

Barna er 13, 9, 5 og 1 år gamle.

Folk fra redningsteamet har også uttalt seg til pressen.

– Den eldste datteren, Lesly, kom løpende for å møte meg med den lille i armene, sier Nicolas Ordonez Gomes, som var en del av redningsteamet.

– En av de to guttene lå nede. Han reiste seg og sa til meg;

– Moren min er død, forteller Gomes.

De fire barna, som er fra Colombias urbefolkning, ble funnet fem kilometer fra der flyet styrtet.

Flyet deres, et propellfly av typen Cessna 206, styrtet i regionen Caquetá 1. Maj.

Barnas mor, piloten og en urfolksleder omkom i styrten.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.