Søstre danset mens de besøkte farens grav: Nå risikerer de opptil 5 års fengsel

01/09/2023 18:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: CEN
Foto: CEN
To søstre risikerer fengselsstraff etter å ha lagt ut en video av seg selv dansende ved ukrainske soldaters graver.

Paret hadde besøkt farens grav - som var omgitt av blomster og ukrainske flagg - da de filmet videoen. De hevdet først at den bisarre handlingen var i tråd med deres avdøde fars sans for humor.

I klippet kan de to kvinnene sees danse og slående positurer på Forest Cemetery i Kiev 24. august.

En av dem legger fra seg telefonen og svaier med hoftene med armene i været. Den andre setter seg så foran kameraet og twerker.

De to kvinnene ble arrestert etter at videoen ble sett av ukrainske politimyndigheter på nettet, hvor den skapte utbredt forargelse etter å ha blitt lagt ut.

Problemet var bare at stedet var et minnesmerke for de falne soldatene i krigen i Ukraina. Tjenestemenn sporet dem opp mindre enn en time etter at de ble klar over innlegget.

Begge kvinnene har siden bedt om unnskyldning på sosiale medier for å ha lagt ut videoen.

De forklarte at de hadde vært på vei for å besøke sin avdøde fars grav. Han hadde angivelig vært soldat i den 95. brigaden til de væpnede styrker i Ukraina.

Han ble drept nær Izium i den østlige Donetsk-regionen i landet. Dette er en del av Donbas øst i Ukraina, en region som har vært utsatt for harde kamper.

Det har vært i sentrum av konflikten siden 2014, med Russland som hevdet territoriet som sitt eget, med henvisning til en stor russisktalende befolkning.

I en unnskyldning lagt ut på nettet sa en av søstrene: "Søsteren min og jeg beklager. Vi hedrer hver falne soldat for landet vårt.

"Vi besøkte graven til vår falne far som døde i nærheten av Izium. Dessverre var det ikke særlig riktig å legge ut denne typen video, selv om vi ikke hadde til hensikt å ærekrenke helter."

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.