Solparadis i krise: Slår alarm

09/02/2024 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Turist trøbbel på flere fronter.

Kanariøyene, en favorittdestinasjon i Sør-Europa for skandinaver som søker sol og varme i vintermånedene, står overfor alvorlige utfordringer.

DinSide har tidligere rapportert om problemer som ikke alle besøkende er klar over.

En nylig artikkel i svenske Expressen avslører en alarmende situasjon: øygruppen kan være på randen av en økologisk og sosial kollaps. Ifølge miljøorganisasjonen Ben Magec er årsakene til denne kritiske tilstanden den betydelige utbyggingen, som fører til økt trafikk, forurensning, og søppelhåndteringsproblemer, skadene på miljøet anses som uopprettelige.

Eugenio Reyes, en talsperson for Ben Magec, har uttrykt til den spanske radiostasjonen Cadena SER at situasjonen kan beskrives som en «systematisk kollaps», skyldes både byggekvaliteten og volumet av nybygg.

Turismens skyggesider blir også følt av de som arbeider innen hotellindustrien. På Tenerife, spesielt i turistmagneten Playa de Las Américas, har hotellets ansatte gått ut i gatene for å protestere mot arbeidsvilkårene. Det skriver DinSide.

Til tross for en betydelig økning i antall turister, rapporterer de at bemanningsnivåene forblir uendret, noe som skaper ytterligere belastning på de ansatte.

Disse problemene har nådd ørene til politikere. Turistminister på Kanariøyene, Jéssica de León, har lovet å undersøke situasjonen til de ansatte nærmere. Dette er ikke første gang turisme har ført til lokal misnøye og restriksjoner.

I mange populære reisemål er lokalbefolkningen frustrert over turisters oppførsel, og i noen tilfeller kan uaktsomme besøkende møte strenge straffer for uanstendig adferd og forstyrrelser.