Solveig Kloppen åpner opp om den tøffe barndommen

27/10/2023 07:00

redaktion

Nyheter
Foto: TV2/NTB
Foto: TV2/NTB
Solveig Kloppen (52) er en av våre mest kjente og mest elskede TV-profiler.

Kloppen har vært programleder for noen av de største programmene som «Idol» og «Norske talenter».

Nylig ledet hun også «Alle mot alle» sammen med komiker og programleder Jon Almaas (55). Nå vender hun tilbake i "Norske talenter".

Kloppen er ikke bare flink med andre mennesker, hun er heller ikke redd for å by på seg selv.

Hun tok oss, seerne, til de mest såre og smertefulle tingene i livet hennes. Hun snakket om sorgen og tapet etter søsteren og moren i dokumentarserien «Det jeg ikke fikk sagt».

Nå forteller hun om sin vanskelige barndom i et nytt intervju med KK.

En ting var spesielt viktig for henne i sin barneoppdragelse:

– Jeg skulle sitte med barna på fanget og lese bøker for dem. Jo da, jeg gjorde det også, selv om det ikke ble så mye som jeg hadde trodd. Men jeg var enda mer bevisst på hva jeg ikke ville være. Hva jeg ikke ville ta med meg fra min barndom, deler hun åpenhjertig.

I «Min barneoppdragelse»-podkasten inviterer hun en ny gjest hver uke for å snakke om hvordan de ble oppdratt og hvordan de oppdrar barna sine.

Solveig Kloppen kommer fra Jessheim, hvor faren var sjef i en bedrift og moren sekretær på heltid. Da barna var små, var moren husmor. Selv mener Kloppen at hun har arvet både morens stahet og nysgjerrighet samt farens temperament.

Da Kloppen var 19, gikk hun på folkehøyskole, og da andre gledet seg til å reise hjem i ferien, gruet hun seg til det. Det skriver Newsner.

Feriene gitt ut på å støtte moren under en vanskelig skilsmisse og huset ble solgt på tvangssalg.

Det var vanskelig å være vitne til.

Kloppen visste at foreldrene var glad i henne, men de var ikke så flink på å vise det. Samtidig var moren i stand til å sette hele verden i bevegelse for at hun skulle ha det bra.

De spurte imidlertid aldri hvordan hun hadde det. Det ble ekstra viktig for henne med sine egne barn, Klara og Albert.

Vendepunktet kom da moren hennes fikk et rips fra en rosetorn, og fikk alvorlig infeksjon, blodforgiftning og måtte amputere foten. Hun ble da satt på antidepressiver.

Når det gjelder faren – bestemte Kloppen seg for å tilgi ham. Etter skilsmissen gikk det fire år før hun så faren sin igjen, som hadde flyttet nordover og giftet seg på nytt.

– Jeg var veldig sint på pappa og snakket ikke med ham på mange år. Men så strakte jeg ut en hånd fordi jeg kjente at jeg savnet ham. Og da jeg dro opp, var det bilder av meg og Kathrine på alle veggene, forteller Solveig Kloppen åpenhjertig til KK.

Hun mistet søsteren og moren med bare seks ukers mellomrom. Så våknet noe i henne.  Hun ville se på situasjonen med et nytt perspektiv.

Faren var døende da hun tok niesene med seg for å besøke han. Møtet ble sterkt – og fullt av tårer. Selv om han hadde mistet språket.

Disse erfaringene har styrket hennes, og hun har i år har vært gift med ektemannen Kjartan Brügger Bjånesøy i 18 år.