Som 17-åring ble hun angrepet av en hund - men eierens reaksjon var enda mer skremmende

22/07/2023 08:30

Sofie

Nyheter
Foto: Privat / Crystal Bates
Foto: Privat / Crystal Bates
Eierens reaksjon var enda mer skremmende enn selve angrepet.

Vi advarer mot voldelige bilder i artikkelen.

En ung kvinne ved navn Crystal Bates hevder at hun ble brutalt angrepet av en hund og ble deretter truet med at hunden ville bli sluppet løs på henne igjen hvis hun kontaktet politiet.

Crystal Bates, som var 17 år på tidspunktet for angrepet, fikk alvorlige beinskader etter at en engelsk bulldog angrep henne – og hun lider fortsatt av traumet fem år senere. Hun insisterer imidlertid på at det var eierens feil snarere enn hundens.

Den nå 22 år gamle kvinnen var innlagt på sykehus i ni dager og måtte gjennomgå plastisk kirurgi etter angrepet. Siden angrepet har hun syntes det er vanskelig å være rundt hunder, spesielt etter at hun fikk sønnen.

Krystal mener at loven må endres og at det bør innføres lisensiering for å sikre at hundeeiere oppfyller visse standarder.

Hun er fra Daventry, Northamptonshire, og ble angrepet hjemme hos en venn i juli 2018 da familiehunden, som antas å være rundt fire år gammel, bet benet hennes.

"Jeg kjente hunden siden den var en valp, men hadde ikke vært i huset på omtrent seks måneder," sa hun til Mirror og la til: "De hadde to trappeporter rett ved døren; jeg tror de visste at noe var galt med hunden. Jeg gikk inn og snudde meg for å lukke døren bak meg, og da jeg snudde meg tilbake holdt hunden benet mitt og ville ikke slippe det."

Krystal sa at venninnens mor og stefar også var i gangen og "alle bare frøs og skrek".

"Jeg tror ikke noen visste hva de skulle gjøre," forklarte hun. Hun husker at venninnens mor forsøkte å få hunden fra henne, men at den ikke ville slippe taket.

"Den låste kjeven," sa hun og la til:

— Men heldigvis måtte moren til vennen min til slutt stikke hånden i munnen på hunden og åpne kjeven.

Selv om hun var i sjokk, kjente hun ingen smerte i begynnelsen.

"Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd først. Det var ingen hull i leggings, ikke noe blod. Jeg trodde jeg hadde det bra. Du er nummen og løper på adrenalin. Jeg kjente ingen smerte og gikk inn i stua. Jeg satte meg."

Men Krystal sa at vennens stefar ble "slem" med henne og tvang henne ut i bakgården.

"Han sa at vi ikke kunne ringe politiet, jeg kunne ikke få en ambulanse. Jeg måtte forlate eiendommen så mammaen til vennen min tok meg med ut i bakhagen og han lot hunden stå i vinduet og bjeffe mot meg," sa hun og fortsatte:

"Å bli stående utenfor med den hunden etter at den nettopp hadde angrepet meg var veldig traumatiserende. Det vil du ikke se fem år senere, og absolutt ikke fem minutter senere."

Uten andre steder å sitte, ble Krystal satt i skuret mens vennens stefar "ropte ut av vinduet: 'Hvis du ringer politiet eller ambulanse, skal jeg la denne hunden løpe fritt og den kommer til å angripe deg igjen'."

"Med alt som hadde skjedd, sa jeg bare 'Jeg vil ikke ringe noen, jeg vil bare gå hjem og holde mammaen min'," sa hun og la til:

"Jeg ba venninnen min om å åpne bakhagen slik at jeg kunne dra hjem. Da venninnen min var i telefonen med politiet, sa hun bare "Jeg ringer politiet. Du trenger hjelp." De satte meg i skuret."

Hun beskriver hvordan hun først skjønte skadeomfanget da hun så blodet. "Det var rart, jeg hadde på meg noen tynne leggings og jeg trodde de kom til å revne," sa hun.

"Det var ingen hull i buksene mine og det var ikke noe blod før jeg gikk ut og jeg kunne kjenne litt smerte. Jeg dro opp buksene mine og det var bare kjøtt som viste seg og det blødde mye. Det var et lite bitte lite hull i buksene mine," la hun til.

Foto: Privat

Hun måtte gjennom to operasjoner og har varig nerveskade og arr på beinet. I flere uker gikk hun med krykker og måtte bygge opp igjen musklene.

"De mentale arrene etter angrepet har definitivt blitt verre siden jeg fikk min lille sønn," fortsatte Krystal, hvis sønn er fire måneder gammel, og la til:

— De blir verre når jeg blir eldre. Hun er forsiktig rundt alle hunder, spesielt hvis hun har sønnen med seg, og trenger ofte noen med seg når hun går tur med ham.

Etter angrepet fortsatte Krystals mareritt da vennens stefar fortsatte å true henne. Hunden ble tatt bort av politiet, men stefaren dukket opp igjen da han knuste bilen til Krystals stefar omtrent en uke etter at hun kom ut av sykehuset.

Dette skapte mye konflikt mellom Krystal og venninnen hennes. Krystal mener ikke at hunden skal ha blitt avlivet. Hun insisterer på at det ikke var hundens feil, men eierens.