Spar kaffegruten: Her er 5 ting i hjemmet du kan bruke den til

26/12/2023 08:00

Sofie

Nyheter
Foto: @neat.caroline / TikTok
Foto: @neat.caroline / TikTok
Det er bortkastet å bare kaste det!

Personlig tror jeg kaffe er det ekte svarte gullet, ikke bensin eller olje. Likevel føler jeg meg litt skyldig når jeg kaster den brukte kaffegruten etter å ha laget min rituelle morgenkanne.

Alt det herlige skitten må vel kunne brukes til noe tenker jeg? Og det kan det faktisk! TikTok-bruker @neat.caroline, som deler tips for innredning, rengjøring og et enklere liv generelt, har delt en video der hun presenterer fem strålende bruksområder for kaffegrut.

Gjør huden din myk og ren:

En kjent TikTok-bruker med over 200 000 følgere anbefaler spesifikt å kombinere sukker, kaffegrut, vann og kokosolje til en blanding som kan brukes til å eksfoliere huden og fjerne døde hudceller.

Bli kvitt lukten i kjøleskapet:

Bekjemp dårlig lukt i kjøleskapet ved å plassere en beholder med kaffegrut i det. Den sterke aromaen til kaffen nøytraliserer effektivt ubehagelige lukter i det lukkede miljøet.

Bekjempe invasjon av maur:

Hold maur utenfor hjemmet ditt ved å spre litt kaffegrut på gulvet rundt inngangspartiet, i henhold til TikTok-anbefalingene.

Få gryter og panner helt rene:

For å bekjempe gjenstridige fettflekker på gryter og panner, kan du tilsette kaffegrut i det varme såpevannet når du vasker opp. Dette gjør det lettere å fjerne det seige fettet.

Bruk den som gjødsel:

Gi plantene dine et løft ved å bruke kaffegrut som gjødsel. Foruten å smake godt, inneholder kaffebønner næringsrike ingredienser, noe som gjør dem til en nyttig gjødsel. TikTok-brukeren foreslår å blande det inn i en kompostblanding, men det kan også prøves direkte. Eksperimenter og finn metoden som fungerer best for deg!

Artikkelen fortsetter under videoen.

Selv om @neat.caroline bruker fersk kaffegrut i videoen sin, påpeker hun i kommentarfeltet at du kan oppnå like gode resultater enten du bruker fersk eller brukt kaffegrut.

Foto: Skjerbilde/TikTok