Spesiell samtale for Putin vekker alvorlig bekymring

16/02/2024 11:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En helt spesiell samtale for Putin vekker alvorlige bekymringer.

I kjølvannet av et oppsiktsvekkende intervju mellom Russlands president Vladimir Putin og den amerikanske journalisten Tucker Carlson har bekymringene i Kina nådd nye høyder.

Intervjuet, som raskt ble en global snakkis med over en milliard visninger, har stilt spørsmål ved Russlands fremtidige forhold til Kina. Kinesiske journalister fra Folkerepublikken Kina og NetEase har uttrykt sin bekymring og åpent spekulert i at Russland vil dolke Kina i ryggen, ifølge AB News.

Under intervjuet fremhevet Putin Russlands forsøk på å etablere gode forbindelser med Vesten etter oppløsningen av Sovjetunionen, inkludert vurdering av å bli med i NATO.

Disse forsøkene ble imidlertid avvist av USA og dets allierte, noe som ifølge Putin har ført til den nåværende dype konfrontasjonen mellom de to sidene. Putin uttrykte også håp om forbedringer i forholdet mellom Russland og USA i fremtiden.

Utviklingen har skapt en følelse av usikkerhet i Kina, med analytikere fra NetEase som siterer den nåværende politiske situasjonen i USA som en mulig faktor som kan påvirke Russlands forhold til Kina.

Med Joe Biden som tar en hard linje overfor både Russland og Kina, og Donald Trump ønsker å fokusere på Kina og forbedre forholdet til Russland, spekuleres det i hva et mulig skifte i Det hvite hus kan bety for Kinas forhold til Russland.

Spørsmålet om Russland vil vende seg bort fra Kina til fordel for forbedrede relasjoner med Washington er nå åpent.

Og det scenariet etterlater Kina i en tilstand av økt årvåkenhet mot den geopolitiske dynamikken som utfolder seg på den internasjonale scenen, og understreker kompleksiteten i globale maktrelasjoner.