Spiste surt godteri: Nå advares alle om å spise det

16/06/2023 13:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Surt godteri kan gi ubehagelige konsekvenser.

Søtsaker er noe av det beste barn vet om. Spesielt surt godteri er en hit, men selv om for mye sukker ikke er bra, er det også andre farer ved surt godteri.

Foreldre blir nå advart om sure kjærlighet på pinne etter at en ung gutt fra New Zealand fikk blåmerker på tungen etter å ha spist en kjærlighet på pinne.

Sjokkerende bilder av barnets brannskader ble lagt ut på sosiale medier, som viser blemmer på tungen hans, noe som skyldes produktets høye surhet.

Sikkerhet og førstehjelpstjeneste HLR Kids la ut bildene og sa at de håpet å spre bevissthet om de potensielt farlige lollipops.

"Sur godteriemballasje foreskriver ofte at barn under 4 år ikke skal spise søtsaker, og at inntak av flere lollipops raskt kan forårsake ‘midlertidig irritasjon for følsomme tunger og munn’", skrev CPR Kids, ifølge New Zealand Herald.

Foto: Privat

Det er ikke kjent hvilket merke barnet på bildet konsumerte, men CPR Kids sa at merker som Warheads og TNT er merker som er mye konsumert over hele New Zealand.

Etikettene sier allerede at du ikke bør konsumere for mange sure lollipops på grunn av surheten. Ifølge tannleger, uansett alder, bør du helt unngå å spise sure lollipops.

Ingen lignende tilfeller er rapportert i Norge ennå, men det kan være lurt å være oppmerksom når du spiser sure søtsaker.