Spiste surt godteri: Nå advares alle om å spise det

22/04/2024 21:53

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Surt godteri kan gi ubehagelige konsekvenser.

Søtsaker er noe av det beste barn vet om. Spesielt surt godteri er en hit, men selv om for mye sukker ikke er bra, er det også andre farer ved surt godteri.

Foreldre blir nå advart om sure kjærlighet på pinne etter at en ung gutt fra New Zealand fikk blåmerker på tungen etter å ha spist en kjærlighet på pinne.

Sjokkerende bilder av barnets brannskader ble lagt ut på sosiale medier, som viser blemmer på tungen hans, noe som skyldes produktets høye surhet.

Sikkerhet og førstehjelpstjeneste HLR Kids la ut bildene og sa at de håpet å spre bevissthet om de potensielt farlige lollipops.

"Sur godteriemballasje foreskriver ofte at barn under 4 år ikke skal spise søtsaker, og at inntak av flere lollipops raskt kan forårsake ‘midlertidig irritasjon for følsomme tunger og munn’", skrev CPR Kids, ifølge New Zealand Herald.

Foto: Privat

Det er ikke kjent hvilket merke barnet på bildet konsumerte, men CPR Kids sa at merker som Warheads og TNT er merker som er mye konsumert over hele New Zealand.

Etikettene sier allerede at du ikke bør konsumere for mange sure lollipops på grunn av surheten. Ifølge tannleger, uansett alder, bør du helt unngå å spise sure lollipops.

Ingen lignende tilfeller er rapportert i Norge ennå, men det kan være lurt å være oppmerksom når du spiser sure søtsaker.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.