Sprer seg til mennesker for første gang: Kinesisk gutt smittet med "svært smittsomt" virus

28/04/2022 09:01

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
For første gang noensinne har et tilfelle av en svært smittsom influensa ved navn H3N8 blitt registrert hos et menneske.

Influensa H3N8 - bedre kjent som hesteinfluensa - har lenge vært utbredt blant hester, akkurat som infeksjon også har blitt opplevd hos hunder, fugler og seler, blant andre.

Men nå, for første gang noensinne, ifølge Jyllands-Posten, har det smittsomme influensaviruset  smittet et menneske.

Dette er en fire år gammel gutt fra Henan-provinsen i Kina.

Gutten utviklet feber og andre symptomer på viruset i begynnelsen av april og ble senere diagnostisert med det smittsomme viruset.

Ifølge Agria er viruset vanligvis "svært smittsomt og infeksjonen sprer seg raskt", men kinesiske myndigheter har kunngjort at guttens kjære ikke umiddelbart er smittet, akkurat som de tror at faren for infeksjonsspredningen forblir lav. 

Det gjenstår å se hvordan gutten ble smittet, men før sykdomsforløpet var han nær både kyllinger og kråker, og influensa har tidligere blitt registrert hos fugler.

– De vanligste symptomene på hesteinfluensa er høy feber, neseutslipp og hoste. Symptomene kommer ofte veldig raskt», står det om influensaen på Agrias nettsider.

Uvaccinerte dyr får ofte komplikasjoner som lungebetennelse og hjertemoid betennelse når de har hatt viruset, mens vaksinerte dyr ofte får et mildere kurs.

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.