Star Wars-stjerne død etter Covid-smitte

12/12/2022 11:07

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Skuespilleren, som er kjent for sin rolle i Star Wars, er død etter å ha pådratt seg koronaviruset.

Skuespiller Gary Friedkin har gått bort i en alder av 70 år. Det er rapportert at han dødde av komplikasjoner knyttet til koronaviruset.

Han døde 2. desember på et hospits i Youngstown, Ohio, etter tre vanskelige uker med å kjempe mot koronaviruset på en intensivavdeling, sa familien hans i en nekrolog, ifølge HuffPost.

I tillegg har familien også oppfordret «alle til å vaksinere seg og få en booster for å beskytte familien og samfunnet».

«Han var en gave til alle som kjente ham som en fantastisk sønn, bror, svoger, onkel, grandonkel og venn», står det i nekrologen.

"Gary levde livet sitt til det fulle, og brakte endeløs latter til familien og mange venner, mens han aldri lot hindringene han møtte komme i veien."

"Gary satte utallige smil på folks ansikter og forlot så mange med sin egen spesielle ‘Gary historie’."

Friedkin var omtrent 122 centimeter høy og var et svært aktivt medlem av organisasjonen Little People of America.

I løpet av karrieren spilte han hovedrollen i en rekke TV-serier og filmer, som inkluderer rollen som kokk Clarence i tre episoder av 'Happy Days', samt i filmene 'Under the Rainbow', 'Young Doctors in Love' og 'Cool World'.

Den siste filmen han klarte å spille i var tilbake i 2016, da han hadde en rolle i innspillingen av 'Mother's Day'. Han spilte også rollen som en Ewok i 'Star Wars: Return of the Jedi'.

”Selv om Gary kan ha hatt lav vekst, var han en gigant blant familie og venner. Arven hans vil leve videre når historier blir fortalt og gjenfortalt i årene som kommer av alle som elsket ham." Forteller familien.