Statens vegvesen advarer: Kan bli en svært dyr erfaring

13/09/2023 10:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Oppdager du dette, bør du melde fra ganske raskt.

I løpet av det siste året har mer enn 13 000 bileiere rapportert til politiet at kjennemerkene på bilen manglet. De har enten blitt stjålet eller tapt.

Hvis du oppdager at bilens skilt mangler, bør du melde fra ganske raskt. Ellers kan det bli en svært kostbar opplevelse. Det skriver DinSide. 

Politiet og Statens vegvesen sier bruken av stjålne skilt har blitt et problem. Heidi Øwre, seksjonssjef i Trafikant- og kjøretøyavdelingen, forklarer:

- Vi vet at det ikke alltid er et klart skille mellom hvorvidt kjennemerkene er mistet eller stjålet. Vi har imidlertid vært borte i flere historier hvor kjennemerkene benyttes på andre biler for å unndra seg forsikring, avgifter, bensinregninger eller bompenger. Vi vet også at skiltene har vært benyttet til kriminelle handlinger, sier Øwre.

Utrykningspolitiet har i mange år vært bekymret for det økende antallet bilskilttyverier og det faktum at disse tyveriene ofte er ment å dekke over annen kriminell virksomhet.

For eksempel sa politiet at skiltene ble brukt under vinningskriminalitet eller plassert på biler som frakter smuglergods over grensen.

Hvis du en dag oppdager at bilen din ikke har skilt, er det bare én ting å gjøre: Meld det til politiet umiddelbart.

Ellers kan du måtte betale alt fra bensinregninger til bøter til forsikringskrav hvis en bil med skiltet ditt er involvert i slike hendelser.

Har du meldt tyveriet til politiet, vil det være lettere for deg å avvise eventuelle krav som måtte oppstå.

- Det er du som bileier som har ansvaret for skiltene på bilen. Vårt fokus er at du som har mistet eller blitt frastjålet kjennemerkene, anmelder forholdet til politiet så raskt som mulig. Da kan du unngå bøter eller andre kjedelige situasjoner dersom skiltene dine blir misbrukt, sier Heidi Øwre.

Når tapet er meldt til politiet, kan du melde det til Statens vegvesen og få bestilt et nytt skilt.

Du kan gjøre dette på nett eller ved å gå til en trafikkstasjon.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen