Stor dag venter i kongehuset: 15. oktober skjer det

09/08/2023 05:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå venter en stor dag i kongehuset.

«Søndag 15.oktober 2023 fyller Hans Kongelige Høyhet Prins Christian 18 år. Autoritetsdagen markeres med vaktskifte på Amalienborg, der prinsen sammen med sin familie og Hennes Majestet Dronningen opptrer på balkongen på Frederik VIIIs slott. På kvelden arrangerer dronningen en gallabankett der de inviterte speiler prins Christians egen generasjon»

Det står det i et innlegg på det danske kongehusets Instagram-profil, som du kan se nederst i artikkelen, der det også er helt nye bilder av prins Christian.

Her finner du også en beskrivelse av programmet for den store dagen, som lyder som følger: Offisielle arrangementer i forbindelse med prins Christians 18-årsdag:

Søndag 15. oktober kl. 202312:00 Prins Christian opptrer sammen med familien og dronningen på balkongen på Frederik VIIIs slott.

Klokken 17.00 holder Dronningen gallabankett på Christiansborg slott, hvor representanter fra et utvalg av landets ungdomsorganisasjoner samt ungdom som har markert seg i idrettens, kunstens og kulturens verden er invitert. I tillegg vil Det Kongelige Danske Hus i samarbeid med landets kommuner invitere opptil 200 ungdommer fra det danske riket til å delta i feiringen, da hver av Danmarks kommuner samt Grønland og Færøyene vil få mulighet til å velge to 18-åringer til å delta på gallabanketten.

Tirsdag 14. november, klokken 9.30 Prins Christian deltar i et statsrådsmøte, hvor prinsen vil avgi en såkalt høytidelig erklæring om sin intensjon om å overholde Grunnloven. Prins Christian kan da utnevnes til statsoverhode.

Prins Christian får ikke plass i statsråd før et tronskifte har funnet sted.

I anledning prins Christians 18-årsdag publiseres i dag nye portretter av prins Christian tatt av fotograf Franne Voigt.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.