Stor nyhet: Disse 9 menneskene skal til månen i 2023

12/12/2022 08:13

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Snart vil månen igjen bli tråkket på, og denne gangen er det ikke astronauter, men vanlige mennesker.

Siden 20. juli 1969, da astronaut Neil Armstrong ble den første personen til å gå på månen, har ytterligere 11 personer satt foten der.

Den siste bemannede månereisen fant imidlertid sted helt tilbake i 1972, og siden da har bare roboter vært på månen, men det vil snart endre seg.

Tesla-milliardær Elon Musk har avslørt at han vil sende en SpaceX-rakett til månen i 2023, og det vil faktisk ikke være med astronauter om bord.

På den annen side vil rappen bli fylt med ni sivile som får lov til å gå på månen, men det vil ikke være Musk selv som bestemmer hvem som skal være om bord.

I 2018 kjøpte den japanske gründeren Yusaku Maezawa alle de ni setene ombord på raketten, og nå har han endelig avslørt hvem setene har gått til.

nettsiden hans kan du lese at han i mars 2021 avslørte at han ville gi plassene til «så mange talentfulle individer som mulig», og det må sies at han har gjort det.

Teamet består av en gründer, en produsent, flere fotografer og en filmregissør (artikkelen fortsetter under innlegget).

Ni personer skal til månen

SpaceX-raketten skal etter planen fly til månen i 2023 på en ukes lang tur med ni sivile om bord. Du kan lese om alle ni nedenunder:

Yusaku Maezawa har reservert et av setene til seg selv.

Den japanske forretningsmannen og gründeren er mest kjent for å skape moteselskapet ZOZO Inc. og det elektroniske kjøpesenteret ZOZOTOWN, men han er også grunnlegger og nåværende eier av så mange som 13 andre selskaper.

I tillegg var han den første japanske sivile som gikk ombord på Den internasjonale romstasjonen (ISS), hvor han oppholdt seg i 12 dager i desember 2021.

Steve Aoki er en amerikansk musikkprodusent, artist og designer, mest kjent som grunnleggeren av plateselskapet Dim Mak, som står bak store navn som 'The Chainsmokers' og 'Bloody Beetroots'.

Choi Seung Hyun - bedre kjent som 'TOP' - er en prisbelønt sørkoreansk rapper, sanger og skuespiller, som også står bak vinmerket T ́SPOT.

Yemi A. D. er en tsjekkisk designer og koreograf bak 'JAD Productions'. Han har blant annet koreografert og designet kampanjer og show for «Apple», «Google» og «Mercedes». 

Rhiannon Adam er en prisbelønt irsk kunstfotograf som har fått sine arbeider vist i 'The Telegraph', 'Le Monde', 'BBC' og 'The New York Times'.

Tim Dodd er en amerikansk YouTuber, musiker og fotograf som står bak YouTube-kanalen 'Everyday Astronaut', hvor han underviser om sin kunnskap om rom og vitenskap.

Karim Iliya er en britisk fotograf, filmregissør og hvalsvømmeguide som har vunnet mange priser og er en av personene bak den ideelle organisasjonen 'Kogia'.

Brendan Hall er en amerikansk dokumentarfilmskaper som primært lager dokumentarer med ideelle organisasjoner. Imidlertid har han også jobbet for store selskaper som 'Google', 'National Geographic' og 'Adobe'. 

Dev D. Joshi er en indisk skuespiller og influencer som har spilt i dusinvis av filmer og TV-serier siden han var tre år gammel. Han står også bak den ideelle organisasjonen «D3 Caring Social Club», som hjalp fattige indere under koronakrisen med å overleve. 

I tillegg til de ni passasjerene, har Maezawa også valgt ut to såkalte «reservemannskap» som skal overta plassen dersom en av de ni uansett ikke kan dra.

De er den amerikanske snowboarderen Kaitlyn Farringtong og den japanske danseren Miyu.