Stor priskrig mellom flere dagligvare butikker

30/03/2023 14:29

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Priskrigen har startet for fullt.

En VG-ansatt gjorde onsdag kveld et personlig kjøp til en seks-pakk kvikklunsj på Rema 1000 i Kielsauer til 20,20 kroner. Dette tilsvarer 3,37 norske kroner per plate.

En pose som inneholdt 100 gram Cloetta-påskeskum havnet i en handlekurv til hele 7 kroner, samme prisen som nettbutikken Oda tar.

Gule varer som appelsiner og soloer er også i vinden. 

– Kvikk Lunsj er en viktig påskevare for mange. Men det er tøff konkurranse på alt til påskeegget, skituren og ikke minst påskemiddagen. Vi tar 14,90 kroner per kilo appelsiner i løsvekt over hele landet og 39,90 for fire halvannen liter Solo super, sier Kristine Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi.

Arvin sier han oppdaget mandag at VG ved et uhell la ut handlelister for ulike dagligvarer brukt i en planlagt prisbørs på påskevarer. Det skriver VG.

– Vi oppdaget at den lå ute, men vi har presset priser som normalt. Vi synes alltid det er hyggelig vinne å vinne VGs matbørs, men vi hadde allerede startet kampanje på blant annet Solo og appelsiner - lenge før glippen ble oppdaget. Men det bidro nok til ekstra tøft prispress denne uken, sier Arvin til VG.

Handlelisten lå ute i ca. 3 timer før feilen ble oppdaget og fjernet.

Kvikk Lunsj, marsipanpølse og Cloetta påskeskum sto på VGs handleliste.

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, sa imidlertid at de ikke var klar over den feilaktige utgivelsen og alltid har kampanjer rundt påske.  

– Det er priskrig generelt om dagen, det er absolutt det med ville priser på enkelte produkter. Så kan man spørre seg hvordan det blir sånn. Spesielt påskevarer er ekstremt billige, og det er bra for folk. Du får jo paprika til to kroner kiloen, sier han til VG.

Hos Extra, forteller han, koster Kvikk Lunsj kjøpt i fire-pakk 3,32 kroner for en plate, appelsiner i løs vekt 14,90 kroner og halvannen liter Solo 7,10 kroner og 29,90 for en fire-pakk.

Nettavisen skriver at priskrigen på paprika har tatt helt av. De betalte 67 øre for to paprika på nær 400 gram hos Rema 1000 i Torggata den 29. mars. Avisen skriver at både hos Meny, Kiwi og Rema 1000 selges paprika til to kroner per kilo – og enda lavere. Hos Meny på Fornebu var prisen dumpet til 1,40 kroner per kilo. Der var det tomt i hyllene i den prisklassen, men de hadde paprika til 89 kroner kiloen.

Ifølge Dagbladet koster Nidar Marsipanpølser koster «bare» 5,30 kroner på Coop Extra, Rema 1000, Oda og Kiwi.

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.