Stor supermarkedkjede: Vi stenger hvis ingenting skjer

07/09/2022 08:29

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke bare de små supermarkedene som rammes av stigende inflasjon og stigende energipriser, det samme er de store.

Det har ikke gått forbi noens nese at alt øker for øyeblikket, og det blir mer og dyrere å leve. Men det er ikke bare den normale familien som er berørt.

Sjefen for supermarkedgiganten "Island" gjør et desperat rop om hjelp fordi de ikke kan fortsette å holde åpent hvis ingenting skjer. Richard Walker rapporterer.

Han sier de sliter med de ekstraordinære prisene og «de sliter med å holde lysene på» og ringer for å begrense energiprisene i Storbritannia.

Hans bønn kommer til den nyvalgte statsministeren Lizz Truss, som han frykter vil komme med et «halvferdig» svar.

Han er bekymret for at planene hennes er langt fra å dekke folks behov, ettersom bankgiganten Goldman Sachs advarer om at den britiske inflasjonen kan nå 22 % neste år. Walker er spesielt kritisk til Liz Truss' planer om å kutte forretningsprisene for små og mellomstore bedrifter, da han mener det «vil gjøre det minste».

– Det de trenger å forstå er at det påvirker de store bedriftene like mye som de små. Vi har det samme problemet, vi har bare flere jobber i fare. Sier han.

Siden butikken er mer avhengig av kjøleskap og frysere enn andre supermarkeder, forventes strømregningene deres å stige mer enn andre supermarkeder.

Men Mr. Walker har erkjent at Island er «stort og sterkt nok til å takle denne stormen». Mange andre leverandører er ikke det, og vil risikere å gå konkurs, og sette tusenvis av jobber i fare, skriver Manchester Evening News.

Island er kjent for å ha mange nedkjølte og frosne matvarer i form av for eksempel ferdigelaget måltider.

 

 

 

 

 

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.