Russland gjør narr av Europa i ny video: Dere kommer til å fryse i vinter

07/09/2022 07:43

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Russisk-eide Gazprom har delt en skremmende video som håner Europa fordi de kommer til å fryse i vinter.

Det russisk-eide olje- og gasselskapet Gazprom håner Europa i en ny video, og advarer om en lang vinter med is og snø som vil gripe kontinentet. 

Det skriver Daily Mail.

I en to-minutters video med tittelen 'Winter wil be Long', viser Gazprom hvordan Europa vil fryse som følge av stigende energipriser forårsaket av Vladimir Putins invasjon av Ukraina.

Videoen viser en ansatt som slår av forsyninger og sender gasstrykknålen ned til null mens skåldende skyer uhyggelig kryper over skjermen, kombinert med flyfoto av Brussel, Berlin, Paris og London.

Videoen ledsages av en kvinne som synger i harde toner ordene til en tradisjonell 'bard song', Winter will be Long, av Yuri Vizbor.

Sangen inneholder en rekke dystre linjer, som inkluderer: 'Se, på den andre siden av elven dør høsten stille. Og vinteren blir lang, bare skumring og snø.'

Nord Stream 2-rørledningen, som ikke fungerer og har blitt suspendert av Tyskland som en sanksjon etter Russlands invasjon, er også omtalt i videoen.

Klippet avsluttes med et bilde av Gazproms hovedkvarter i St. Petersburg, som viser Lakhta-senteret, som er den høyeste bygningen i Europa.

Videoen har blitt publisert mens Europa sliter med å begrense energikrisen som har tatt verden med storm. Krisen kan føre til strømbrudd, stengte fabrikker og en dyp lavkonjunktur.

Russland har valgt å redusere tilbudet av billig naturgass, som Europa i årevis har vært avhengig av for å drive fabrikker, produsere elektrisitet og varme opp boliger.

Gazprom har også annonsert at Nord Stream 1, som transporterer gass til Tyskland, vil forbli stengt på grunn av en oljelekkasje. De hevder at problemene ikke kan løses på grunn av sanksjoner som hindrer mange relasjoner med Russland.

Europeiske tjenestemenn raser mot Russland, og sier det er utpressing rettet mot å presse og dele EU, som støtter Ukraina i kampen mot Russlands invasjon.

Vitaly Markelov, nestleder i Gazprom, sa til Reuters tirsdag at Nord Stream 1 ikke ville gjenoppta forsyningen før Siemens Energy hadde reparert defekt utstyr.

Siemens har også kommentert situasjonen, og sier at de ikke er enig i Gazproms uttalelse om dette.