Stor tabbe fra Russland: Påstår å ha skutt ned en Storm Shadow-missil "med et britisk mannskap inni"

29/09/2023 11:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Russland hevder å ha skutt ned en Storm Shadow-missil "Med et britisk mannskap inni".

Siden konfliktens begynnelse har både Russland og Ukraina vært involvert i et nett av feilinformasjon, noe som gjør det vanskelig å skille fakta fra fiksjon.

Et nylig eksempel involverer Ukraina som kunngjorde døden til den russiske marineoffiseren Viktor Solokov, bare for at han skulle vises i live via videolink på et russisk møte dagen etter. Det er imidlertid fortsatt uklart om russerne viste et gammelt opptak, og om Viktor Solokov faktisk er i live.

Helt utrolige påstander

Noen påstander er imidlertid så merkelige at de umiddelbart avkreftes. Slik er det med Russlands nylige påstand om at de skjøt ned en britisk Storm Shadow-missil med et britisk mannskap inni.

Denne påstanden ble fremsatt av det russiske statseide nyhetsbyrået Ria Novosti og har siden blitt møtt med latterliggjøring på sosiale medieplattformer som Twitter.

Som alle som er kjent med militær maskinvare ville vite, er Storm Shadow en type kryssermissil. Per definisjon er det ubemannet, noe som gjør den russiske påstanden ikke bare falsk, men latterlig.

Twitter-miljøet var raskt ute med å håne den russiske uttalelsen.

Blant de mest populære kommentarene var: "Bruk fantasien din som russerne gjør. Det missilet trenger imidlertid en pilot? Eller kanskje to og minst en flyingeniør."

"Forstår ikke. Hvordan får du et britisk mannskap inn i en missil?" Disse kommentarene fremhever det absurde i påstanden og hvor raskt brukere av sosiale medier var i stand til å se gjennom den.

Hvis du lurer på størrelsen på et Storm Shadow Missile, kan du få et glimt av det i videoen nedenfor:

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.