Stort mysterium om 9/11: Piloten mener et femte fly skulle delta i terrorangrepet

21/03/2023 11:35

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ny dokumentar utforsker muligheten for at det var et femte fly på den skjebnesvangre dagen i september 2001 da to fly smalt inn i tvillingtårnene i New York.

11. september 2001 går mer enn tjue år tilbake i tid.

Men selv om det nå er en historisk begivenhet, er angrepet fortsatt innhyllet i store mysterier.

En ny dokumentar gjør det ikke mindre gåtefullt - her utforsker de muligheten for at det var et femte fly som skulle ha deltatt i terrorangrepet.

Det er ifølge «TMZ Investigates: 9/11: The Fifth Plane», en ny dokumentar som har premiere mandag kveld på amerikansk TV.

Det skriver New York Post.

Her snakker de med en tidligere person som 11. september 2001 skulle fly American Airlines flight nummer 23 fra New York til Los Angeles.

– Det er en god sjanse for at flyet vårt ble valgt ut til å bli brukt som masseødeleggelsesvåpen den dagen, sier tidligere pilot Tom Manello i dokumentaren.

Flyet var av Boeing 767-merket, og var dermed identisk med de to flyene som endte opp med å fly inn i tvillingtårnene.

Fant to hobbykniver

Så mange som fire fly var involvert i terrorangrepet rettet mot USA 11. september 2001.

To fly som krasjet inn i de to World Trade Center-tårnene, et fly rettet mot Pentagon og et fjerde fly der passasjerer klarte å krasje det på et jorde i Pennsylvania.

TMZ har imidlertid brukt seks måneder på å gjennomføre sin egen etterforskning, noe som tyder på at et femte fly kan ha blitt brukt i terrorangrepet.

Pilot Tom Mannello sier i dokumentaren at to hobbykniver ble funnet i 1. klasse setelommer - men i flyet, som sto parkert ved siden av American Airlines flight nummer 23.

– Hvis noen på bakken samarbeidet med dem (terroristene), gjorde de rett og slett en feil og plasserte hobbyknivene på feil fly.

"På den tiden ville ikke det å plante kniver være det vanskeligste i verden," sier Tom Mannello.

Mistenker fire personer

De andre ansatte i American Airlines 23 la merke til fire førsteklasses personer spesielt den morgenen, som de mistenkte for å ha urent mel i posene sine.

To menn, hvorav den ene svettet tungt, et barn og en kvinne kledd i hijab - antas å ha vært en mann kledd som en kvinne, spør du flybesetningen.

"Det var rart [at han svettet] fordi det bare var åtte om morgenen og flyet var iskaldt," sa Sandy Thorngren, som var på flyet 11. september som flyvertinne.

Hun gjorde i tillegg en annen uvanlig observasjon - de fire førsteklasses reisende ville ikke ha mat.

"Du kunne høre dem si: 'Vi vil ikke spise, vi trenger ikke mat. Vi ønsker å lette og vil ikke ha mat. Vi vil bare dra," forklarer flyvertinnen i dokumentaren.

American Airlines flight nummer 23 kom aldri på vingene den skjebnesvangre morgenen - før det ble all flytrafikk i USA suspendert som følge av det sjokkerende terrorangrepet.

Flyet kom seg derfor bare inn på rullebanen, men ble kort tid etterpå kalt tilbake til gaten.

2.996 mennesker døde i forbindelse med terrorangrepet mot World Trade Center i New York.

Blant dem antas 19 kaprere å ha omkommet i angrepet.