Stort selskap åpner bilvask i Norge

17/03/2023 10:21

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Selskapet åpner snart flere bilvaskehaller i Norge.

Om ikke lenge åpner OK sin første bilvask i Norge. I Danmark har OK 220 bilvaskehaller og er en av de absolutt største aktørene på markedet. Den nye norske skal bygges i Sarpsborg, 90 kilometer sør for Oslo, og blir den første av rundt 10 planlagte bilvasker som skal bygges i Norge neste år.

Dette skriver OK i en pressemelding.

Ifølge OKs markedsdirektør, Anders Knudsen, er det flere gode grunner til at OK satser på bilvask i Norge.

– Vi har et velfungerende og etablert bilvaskkonsept her i Danmark med bilvask over hele landet, og vi vil gjerne teste dette utenfor landets grenser. Vi ser et stort potensial i å utvide virksomheten til Norge, som er et attraktivt marked, sier Anders Knudsen.

– Vi tror vi kan finne en betydelig plass i markedet ved å fokusere, som her i Danmark, med fokus på svanemerket kvalitetsvask, rimelige priser og en attraktiv abonnementsordning, sier han.

På vei flere steder

Bilvasken i Sarpsborg åpner torsdag 23. mars, og den neste forventes å være klar i byen Dilling nordvest for Sarpsborg senere i vår. De andre stedene vil bli annonsert når åpningsdatoene nærmer seg.

– I første omgang gleder vi oss til åpningen i Sarpsborg. Vi vet at det er mye arbeid som må gjøres i Norge, men det er vi klare for. Det har vært en krevende, men lærerik prosess å komme til dette punktet, og vi vil bruke disse erfaringene i fremtiden når vi bygger fremtidens bilvask, sier Anders Knudsen.

Svanemerket vask

OKs bilvask i Norge får det offisielle Svanemerket, som er blant verdens tøffeste miljøsertifiseringer.

For å få etiketten må flere krav være oppfylt. Vaskemidlene må blant annet oppfylle strenge kjemikaliekrav og vannet renses slik at det slippes ut færre uønskede stoffer. I tillegg er vannforbruket begrenset fordi bilvaskene har effektive renseanlegg som sikrer at vannet kan gjenbrukes.

Åpningen i Sarpsborg torsdag i uke 12 markeres med åpningstilbud for to vasker og en rekke andre tiltak.

Vaskehallen i Sarpsborg åpner 23. mars. / Foto: OK