'Supergjenkjenner' vurderer: Slik kan Madeleine McCann se ut i dag

15/09/2023 05:30

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Et kvalifisert estimat av hvordan Madeleine ser ut er gitt 16 år senere.

Etter at hun forsvant nylig har tysk politi tilbrakt tre dager ved et reservoar i Portugal på jakt etter spor etter den savnede Madeline McCann. Dette førte til håp om at de var på sporet av henne.

Dessverre har det vist seg at dette ikke har vært tilfelle.

Ifølge The Sun har tysk politi sagt at det «ikke finnes overbevisende bevis» for at den britiske jenta befinner seg i området.

I forbindelse med søket ble det brukt snifferhunder, skanneutstyr mv. I tre dager var politiet opptatt med å lete etter spor i det portugisiske reservoaret, men ingenting har kommet ut av det.

Det var ikke tilfeldig at tysk politi plutselig dukket opp i stort antall i dette reservoaret. Tidligere har den hovedmistenkte, 45 år gamle Christian B, beskrevet det avsidesliggende stedet i Algarve som «hans lille paradis».

Men selv om det ikke var hell i spruten denne gangen, har en ny historie sett dagens lys.

I en verden der teknologi ofte spiller en nøkkelrolle i å løse mysterier, trer en kunstner og «supergjenkjenner» frem med en tradisjonell, men potensielt kraftfull metode for å kaste nytt lys over en av de mest omtalte forsvinningssakene i nyere tid.

Simone Malik, en 42 år gammel tidligere NHS-ansatt fra Bradford, West Yorkshire, har brukt sin evne til å gjenkjenne ansiktstrekk for å lage et portrett av hvordan Madeleine McCann kan se ut i dag, i en alder av 20 år.

Simone Malik baserer sine skisser på likhetene mellom Madeleine McCann og hennes yngre søster, Amelie, som nylig ble fotografert for første gang siden hun var spedbarn, på en minnevåke til minne om 16-årsdagen for Madeleines forsvinning.

«Madeleine har samme øyenbryn og øyeparti som søsteren, de samme fremtredende linjene på halsen – noe som var tydelig i barndomsbildene hennes. Madeleine og Amelie deler også den samme firkantede haken, sier Simone Malik, som har hatt suksess med sine portretter før, blant annet en skisse av en barnemorder og voldtektsmann i Pakistan som førte til arrestasjonen.

Simone Malik legger heller ikke skjul på at hun er overbevist om at hun har «knekt mysteriet» rundt Madeleines nåværende utseende, og oppfordrer folk til å stå frem hvis de ser et ansikt som ligner på det hun har skissert.

Du kan se bildet nedenfor:

Foto: Privat