Svindelekspert advarer: "Dette gir svindlerne tilgang"

02/10/2023 12:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Nå advarer hun!

Dessverre er svindel ikke lenger uvanlig. Ida Marie Edholm, svindelekspert i Nordea, merker for tiden en økning i investeringssvindel.

- Det har vært en markant økning de siste ukene, og ofrene blir svindlet for flere millioner. Hittil i år har vi flere investeringssvindelsaker enn vi hadde totalt i fjor, forteller hun til DinSide.

Investeringssvindel er med andre ord en falsk investeringsmulighet.

Ofre kommer vanligvis over annonsen på sosiale medier og følger deretter svindlerens instruksjoner for å installere fjernstyringsprogram.

- Dette gir svindlerne tilgang til offerets datamaskin. Vi har også sett at man kan motta annonsene på e-post eller SMS, og noen kommer nok også over de hvis de søker etter informasjon om investering eller kryptovaluta.

Eksperten la til at selv om svindlere er profesjonelle og overbevisende, kan de også være truende hvis offeret ønsker å avslutte "investeringen".

Edholm forteller følgende tips for å unngå svindel:

  • Vær obs på annonser på sosiale medier hvor kjente personer angivelig reklamerer for en god investering.

  • Vær på vakt for tilbud som lover urealistisk høy avkastning, og lav eller ingen risiko. Dersom noen har funnet en tilnærmet risikofri måte å tjene masse penger på bør man spørre seg hvorfor de ønsker å dele denne metoden med akkurat deg.

  • Gjør undersøkelser av produktet du skal investere i; Hvordan fungerer egentlig produktet, hvem står bak, mener andre personer at produktet er svindel?

  • Husk at hvis noe virker for godt til å være sant, så er det ofte det.

  • Hvis du er i tvil; ta kontakt med banken din.

  • Hvis du allerede har vært utsatt for svindel så vær oppmerksom på framtidige svindelforsøk. Svindlerne kan kontakte deg igjen, eller selge informasjonen din videre til andre kriminelle.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.