Sykepleier drepte syv babyer: Her blir hun konfrontert med sine forbrytelser

24/08/2023 17:30

Sofie

Nyheter
Foto: Chesire Police
Foto: Chesire Police
Lucy Letby har blitt fengslet på livstid for drap på syv spedbarn.

Iført en grå genser går hun nesten i ett med veggen bak seg. Det skulderlange håret henger rett ned. Skuldrene er avrundede og hendene hviler i fanget.

Bare ved å se på henne, ville ingen ha gjettet at den unge sykepleieren hadde døden til flere babyer på samvittigheten.

Myndighetene i England har delt videomaterialet fra Lucy Letbys første avhør med politiet etter pågripelsen i 2018. Det er det People skriver.

Mandag ble den 33 år gamle britiske sykepleieren dømt til livsvarig fengsel for å ha drept syv nyfødte og forsøkt å drepe seks andre.

I videoen 3. juli 2018 kan Lucy Letby høres fortelle betjenten at hun har blitt fortalt at "det har vært mange flere dødsfall og at jeg har blitt koblet sammen fordi jeg har vært der for mange av dem." .

Når betjenten så spør henne om hun er bekymret for den høye dødsraten, svarer hun «ja».

– Jeg tror at hele pleieteamet generelt har merket at det har vært en økning i forhold til tidligere år, sier hun til betjenten under avhøret.

Letbys forbrytelser fant sted i neonatalenheten ved Chester Hospital i 2015 og 2016. Under den lange rettssaken har flere tidligere kolleger vitnet. De fortalte alle om hvordan Lucy Letby oppførte seg mystisk.

Letby erkjente ikke straffskyld for de 22 tiltalepunktene. Under rettssaken viste påtalemyndigheten frem håndskrevne notater funnet i den tidligere sykepleierhjemmet.

Her beskriver hun seg selv som en «forferdelig ond person» og skrev at hun «drepte dem med vilje». Mens hun i andre notater fastholdt sin uskyld.

"Jeg har ikke gjort noe galt og de har ingen bevis, så hvorfor må jeg gjemme meg".

I mai tok Lucy Letby selv plass i vitneskranken. her uttalte hun at hun ikke hadde til hensikt å skade noen mens hun jobbet på sykehuset.

– Jeg gjorde bare mitt beste for å ta vare på dem, sa hun.

Du kan se videoen her!