Teknisk feil skaper enorm flykaos

28/08/2023 15:47

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vet ikke hvor lang tid det tar å fikse problemet.

Sas og Norwegian melder om innstillinger og forsinkelser knyttet til problemer i Storbritannia, melder NTB klokken 14.40. 

- Vi er rammet av et teknisk problem, og har innført restriksjoner på trafikkflyten, for å opprettholde sikkerheten. Ingeniører jobber med å finne og rette opp feilen.

Denne informasjonen ble gitt av en anonym talsperson for det britiske flyselskapet Nats mandag ettermiddag.

Selskapet sa ikke hvilken type feil det var, hvor stor den var eller hvor lang tid det tok å fikse.

Det skotske flyselskapet Loganair sa på X/Twitter at det var et nettverksomfattende problem som skulle ha eksistert siden mandag morgen. 

- Vi håper å kunne operere de fleste innenlandsflygningene i Skottland med lokal koordinering og med et minimum av forstyrrelser, mens nord-sør-flygninger og internasjonale flygninger er mer utsatt for forsinkelser, skriver flyselskapet.

Sky News sier de har vært i kontakt med en rekke utenlandske reisende som antas å ha blitt informert om forsinkelser på flyene deres til Storbritannia.

Flyplassene i Dublin og Cork rapporterer om noen flyforsinkelser, mens Gatwick flyplass i London sa at fly tok av og landet der som normalt.

British Airways sa i en uttalelse at de «jobber tett sammen med Nats for å kartlegge omfanget av den tekniske feilen som påvirker britisk luftrom, og vil holde kundene oppdatert med den nyeste informasjonen».