Therese Johaug åpner opp om den tøffe tiden: «Opplevd det verste»

18/10/2023 16:46

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå åpner hun seg opp om den vanskelige tiden.

Skidronningen Therese Johaug (35) er en av de største i norsk skiidrett. Hun har 4 OL-gull og 14 VM-gull i troféskapet, samt en rekke andre meritter og høye rangeringer gjennom sin lange karriere.

Men etter femten år med konkurranse bestemte Therese seg for å legge opp.

Men karrieren tok en pause da hun testet positivt for doping i september 2016.

Johaug endte opp med å få 18 måneders utestengelse for bruk av clostebol, og gikk glipp av flere store mesterskap, inkludert OL i Pyeongchang i 2018.

I sesongen etter OL kunne hun vende tilbake til langrennssirkuset igjen og gjorde et utrolig comeback, og vant tre individuelle gullmedaljer og et sølv ved verdensmesterskapet i Seefeld 2019.

Det siste året har vært et langt og nytt kapittel i livet med nye gleder, men for bare noen år siden var det tøft.

I et intervju med KK forteller hun åpent hvor viktig hun synes det er å snakke om psykisk helse.

For livet er fullt av oppturer og nedturer – det er det ingen som legger skjul på.

– Jeg har opplevd det aller største en toppidrettsutøver kan drømme om, nemlig å få både OL- og etterhvert også VM-gull rundt halsen. Men jeg har også opplevd det verste; Å bli utestengt fra den samme idretten. Da fikk jeg virkelig kjenne på hvor mye den mentale helsa har å si, forteller hun åpenhjertig til magasinet.

Hun legger ikke skjul på at denne tiden var den verste i livet hennes. Johaug følte at livet hennes var i ferd med å falle fra hverandre.

Hun forteller videre at hun bare lå inne i leiligheten og gråt.

Det verste var at hun ikke visste hvem hun skulle snakke med for å bli bedre. En idrettspsykolog ble redningen i å lære om «bredt» og «smalt» fokus.

– Å ha fokus på meg og mitt og det jeg skal gjøre fremfor på alle andre. Det er da man greier å prestere og har hodet med, sier Johaug.

Lykken smiler for Johaug nå. Dette året har hun både fått baby, og skal gifte seg i desember.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.