Tidligere tennisstjerne avslører trenermareritt:"Han voldtok meg tre ganger om dagen"

17/09/2023 20:30

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hun ble ansett som et stort talent i tennis allerede som tenåring.

Men for Angélique Cauchy ble tiden som ungdomsspiller til et skikkelig mareritt. Fra hun var 12 til 14 år ble hun seksuelt overgrepet av sin daværende trener Andrew Geddes.

Dette forteller hun til en undersøkelseskommisjon i det franske parlamentet, som ble nedsatt i juli for å identifisere «operative feil innen idrettsbevegelsen, idrettsforbund og styrende organer». Dette melder flere internasjonale medier inkludert: Le Parisien og The Sun.

"Ikke engang to eller tre måneder hadde gått da det skjedde," sa 36 år gamle Angélique Cauchy til kommisjonen og fortsatte:

"Jeg sa til ham: 'Nei, du må ikke. Det er ikke greit, jeg vil ikke ha det. Og han svarte: 'Men hva? Du vet at noen ganger utvikler det seg et forhold mellom trener og elev. Vi tilbringer så mye tid sammen, det er normalt.' Men jeg ville ikke ha ham i det hele tatt, han var på min mors alder.'

Cauchy ble først tatt til kamper med Paris Saint-Germain av Andrew Geddes, men etter bare noen uker begynte trakasseringen av den da 12 år gamle tennisstjernen å øke.

Ifølge media sa Angélique Cauchy at overgrepene var så voldelige at hun angivelig ble voldtatt tre ganger om dagen under en to uker lang treningsleir. 

"Det var de to verste ukene i livet mitt. Jeg tenkte mange ganger på å ta mitt eget liv. Han voldtok meg tre ganger om dagen. Den første natten spurte han om jeg kunne komme inn på rommet hans, og det gjorde ikke jeg, da kom han inn på mitt. Det føltes som et fengsel», sa hun under høringen, ifølge The Sun.

Andrew Geddes ble funnet skyldig i 2021 for å ha voldtatt og seksuelt overgrep fire jenter i alderen 12 til 17 år. Han ble dømt til 18 års fengsel, skriver Le Parisien.

Ifølge franske medier førte Angélique Cauchys sjokkerende historie tilbake i mai til  Franceinfo til at Andrew Geddes ble funnet skyldig.

"Jeg ble voldtatt 400 ganger av tennistreneren min over to år," sa hun til Franceinfo i mai.

Den 36 år gamle tidligere franske ungdomsstjernen er ikke den første tennisspilleren som står frem med sjokkerende avsløringer om treneren sin.

I september 2022 kom en annen fransk tennisstjerne, 25 år gamle Fiona Ferro, frem med sin historie etter at treneren hennes Pierre Bouteyre ble arrestert og siktet for seksuelle overgrep mot Ferro fra 2012 til 2015.

Angélique Cauchys vitnesbyrd for kommisjonen forventes å være en del av en rapport som vil bli publisert i desember, skriver media.