Tidligere venn av tiltalte i Madeleine McCann-saken uttaler seg

16/09/2023 10:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Politi
Foto: Politi
Han vil at gamle 'venner' skal støtte forsvaret hans hvis han blir dømt for voldtekt og barnesex, og har til og med klaget over at påtalemyndigheten får ham til å se ut som et 'monster'.

Den mistenkte, Christian Brueckner har skrevet tiggebrev til venner og bedt dem støtte ham i retten.

Den tyske mannen vil at venner skal støtte forsvaret hans hvis han skal stilles for retten for voldtekt og barnesex.

I et brev klaget den dømte seksualforbryteren over at påtalemyndigheten gjorde ham ut som et «monster». Minst to tidligere venner i Portugal har mottatt brev fra Brueckner (46) de siste månedene.

The Mirror ble varslet om brevene av en annen tidligere venn som fortsatt er i kontakt med Brueckners medarbeidere i Algarve.

De sa: "Jeg vet om to personer som fikk meldingene fra Chris. Det skremte dem virkelig. De hadde ikke hørt fra ham på flere år, og så kom plutselig disse brevene i posten fra Tyskland.

"Han ba dem snakke til hans forsvar om hvilken god fyr han var. Han sa at det tyske politiet og påtalemyndigheten har det for ham, de sier at han er et monster. Det er opprørende for Chris å be om hjelp, for nå vet vi alle om hans fortid. Da vi hang ut med ham tidlig på 2000-tallet var alt en hemmelighet. Vi visste ikke at han var en pedofil. Men nå har han ikke mulighet til å snakke for ham i retten."

Brueckner blir etterforsket av et team av tyske detektiver over Madeleines forsvinning i Portugal i mai 2007. Han ventet allerede på rettssak for en rekke voldtekter og seksuelle overgrep mot barn som angivelig er begått i Portugal.

Men disse anklagene ble dramatisk henlagt tidligere i år etter en rettsavgjørelse over hvem som hadde jurisdiksjon i saken. De ble opprinnelig anlagt av påtalemyndigheten i Braunschweig fordi han tidligere bodde i byen i 2016.

Men Brueckners advokat Friedrich Fuelscher hevdet at han faktisk bodde på et lager i Neuwegersleben, Niedersachsen. En domstol i Braunschweig dømte i hans favør – selv om påtalemyndigheten håper å oppheve avgjørelsen.

Madeleine var tre da hun forsvant fra foreldrenes ferieleilighet i feriestedet Praia da Luz i mai 2007.

Kate og Gerry, fra Rothley, Leics, spiste middag med venner på en nærliggende tapasrestaurant da hun ble borte. Paret har nektet å gi opp håpet om at datteren deres en dag vil bli funnet i live.

Brueckner, som bodde i et falleferdig gårdshus i Praia da Luz da hun forsvant, ble navngitt som mistenkt i 2020. Han nekter for enhver innblanding i forbrytelsen.

Tyskeren soner syv års fengsel for voldtekt og narkotikasmugling og skal løslates i 2026.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.