Tina Turner er død

25/05/2023 07:50

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den amerikanske sangeren Tina Turner er død.

Tina Turner er en av de mest kjente sangerne gjennom tidene. Nå har den amerikanske sangstjernen bak store hits som «Proud Mary» og «What's Love Got To Do With It» gått bort, 83 år gammel.

Det skriver Sky News, som viser til en talsperson for sangeren.

- Tina Turner, «dronningen av Rock'n Roll», har gått stille bort i en alder av 83 år etter lang tids sykdom i sitt hjem i Kusnacht nær Zürich i Sveits, sier talspersonen ifølge Sky News.

– Med henne har verden mistet en musikalsk legende og et forbilde.

Tina Tuner ble født i Tennessee, og ble døpt Anna Mae Bullock. Hun har imidlertid aldri brukt navnet i forbindelse med karrieren.

Gjennom årene har hun gitt ut utallige store hits, noe som har gjort henne til et kjent navn over hele verden.

Hun begynte sin karriere i 1957, og opptrådte under navnet Little Ann. Det var ikke før tre år senere at hun begynte å opptre under navnet Tina Turner.

Tina Turner fikk sitt store gjennombrudd da hun og hennes daværende ektemann, Ike Turner, ga ut sporet 'Deep - Mountain High'. I dag er det fortsatt en av sangene hun er mest kjent for.

Ike og Tina Turner skilte lag i 1978. Flere år senere publiserte den amerikanske sangeren en biografi. I den beskrev hun at de hadde et veldig usunt forhold og at hun hadde blitt utsatt for vold flere ganger.

Deretter gjorde hun et stort comeback som soloartist da hun ga ut hitene «Let's Stay Together» og «I Can't Stand the Rain» på 80-tallet. Det var sanger som dette som bidro til å sementere hennes plass i musikkhistorien.

I løpet av karrieren har Tina Turner solgt godt over 100 millioner album over hele verden. Det har gjort henne til en av de mest solgte artistene gjennom tidene. Ikke bare det, men hun har også vunnet massevis av priser. Dette inkluderer åtte Grammy-priser.

I 2013 ble Tina Turner sveitsisk statsborger og bodde i landet til sin død.

Hun etterlater seg sine to voksne sønner og ektemannen Erwin Bach. De to giftet seg i 2013.