To år gammel gutt fortsatt ikke funnet etter tre dager

11/07/2023 09:30

Emma

Nyheter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Søket etter to år gamle Emile fortsetter tirsdag.

Den to år gamle franske gutten Emile er fortsatt ikke funnet.

Og nå er det over tre dager siden han forsvant fra besteforeldrenes hage i den franske byen Vernet i Alpes-de-Haute-Provence sørvest i Frankrike.

Det melder den franske avisen Le Parisien.

Marc Chappuis har tittelen prefekt for Alpes-de-Haute-Provence, og mandag kveld ga han pressen en oppdatering om leteaksjonen.

Chappuis sa da at de siste to dagene har mer enn 800 mennesker lett etter gutten innenfor en radius på fem kilometer fra der han forsvant fra.

Og de har ikke klart å finne ham.

Flere hunder vil bli brukt i søket

Han mente gutten «burde vært funnet» dersom han oppholdt seg et sted innenfor det søkte området.

Rémy Avron, statsadvokat i Digne-les-Bains, har advart folk mot å dra til stedet der han forsvant. Han sa at området nå vil bli stengt for publikum, og bare de som bor innenfor cordon vil bli tillatt inn.

"Vi kommer ikke til å slutte å lete, vi mister ikke håpet, men vi endrer søkemetoden siden den ikke har båret frukt," sa Avron.

Tirsdag skal også gendarmenes hunder brukes i tillegg til menneskelige ressurser.

Avron forklarer at det er tre typer hunder som brukes i søket. Hunder som kan gjenkjenne menneskelige molekyler, hunder som kan finne "luktspor" fra mennesker, og til slutt hunder av St. Hubert-rasen, som ifølge Avron har "svært avanserte" egenskaper.

Hadde akkurat våknet fra lur

Gutten har vært savnet siden lørdag ettermiddag, da besteforeldrene mistet ham av syne.

Ifølge byens borgermester, Francois Balique, hadde han nettopp våknet fra luren sin, og besteforeldrene hans ville ta en kjøretur med ham.

Det har vært et storstilt søk med hunder, to helikoptre, hvorav det ene hadde varmefølsomme kameraer, og droner med varmefølsomme kameraer.

Dette skriver Le Parisien i en artikkel fra søndag.

– Vi er forferdet. Familien er godt kjent her, de har kommet hit på ferie i flere år, sa ordfører Francois Balique til La Parisien.