Tragedie: 45 år gammel regissør død etter båtulykke i Italia

07/08/2023 11:30

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er en 45 år gammel regissør fra forlaget Bloomsbury, som torsdag mistet livet etter en kollisjon.

Direktøren for en amerikansk avdeling ved et stort britisk forlag er drept i en båtulykke på Amalfikysten i Italia.

Det er den 45 år gamle Adrienne Vaughan fra forlaget Bloomsbury, som torsdag mistet livet etter en kollisjon mellom en hurtigbåt og et større seilfartøy. Det skriver The Guardian .

45 år gamle Adrienne Vaughan mistet livet torsdag under ferien i Italia. Foto: Bloomsbury

Adrienne Vaughan var direktør for den amerikanske avdelingen av forlaget. Hun var på ferie i Italia sammen med mannen sin og parets to barn.

Her hadde de leid en ni meter lang hurtigbåt i landsbyen Nerano, sør for Napoli, og det var her fartøyet deres kolliderte med et 45 meter langt seilskip som hadde 85 personer om bord til et bryllup.

Ifølge avisen falt Adrienne Vaughan over bord i forbindelse med kollisjonen.

Hun ble deretter drept da hun ble truffet av båtens propell. Hun var død da nødetatene ankom.

På en pressekonferanse lørdag kveld sa Guiseppe Borrelli fra italienske myndigheter at båtmannen nå etterforskes for drap. Det melder flere internasjonale medier, deriblant nyhetsbyrået AP .

Adrienne Vaughans ektemann ble også skadet og ble fraktet til sykehus sammen med de to barna, en gutt og en jente på henholdsvis åtte og 12 år. Barna ble ikke fysisk skadet i forbindelse med ulykken.

Den 30 år gamle skipperen på parets hurtigbåt ble påført hoftebrudd og ribbeinbrudd, skriver det italienske nyhetsbyrået ANSA ifølge Guardian.

Nyhetsbyrået melder også at skipperen testet positivt for et ikke avslørt stoff i en blodprøve.

Det er ikke klart hvordan kollisjonen skjedde.

Men italienske myndigheter i Salerno har satt i gang etterforskning av saken, og derfor ble vitner avhørt etter ulykken.

Adrienne Vaughan har tidligere jobbet i Disney Books og Oxford University Press. Hun begynte i Bloomsbury, som blant annet utgir Harry Potter-bøkene i 2020.

Hun beskrives av selskapets toppledelse som en 'leder med blendende talent og en smittende lidenskap som hadde et dypt engasjement for forfattere og lesere'.