Tragedie: 6-åring ble kvalt av bilbelte i en skolebuss - bussvakten var opptatt med mobiltelefonen sin

31/07/2023 13:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bussvakten satt med mobilen mens den lille jenta kjempet for livet.

En 27 år gammel kvinne ved navn Amanda Davila fra New Brunswick, New Jersey, er siktet for drap og barnefare i forbindelse med Faja Williams død.

Seks år gamle Faja, som hadde den sjeldne tilstanden Emanuels syndrom, ble funnet død da hun ankom Claremont Elementary School i Franklin Park mandag 17. juli. Det skriver The Mirror.

Ifølge myndighetene satt Davila foran på bussen da den traff en støt i veien i Franklin Township.

Humpene førte til at Faja sank ned i stolen hennes, der selen som festet henne i stolen strammet seg rundt halsen og begrenset luftveiene hennes, ifølge påtalemyndigheten i Somerset County.

Etter at Faja ble funnet i denne kritiske tilstanden, ble hun umiddelbart fraktet til sykehuset, men hun ble erklært død kort tid etter. Davila ble siktet for drapet 19. juli og møtte for første gang i retten 20. juli.

Fajas mor, Namjah Nash Williams, snakket ut om tapet av datteren, og beskrev henne som den søteste jenta du noen gang ville møte.

Til tross for sin kromosomtilstand, hadde Faja fortsatt evnen til å lage lyder, og hun deltok på undervisning som en del av et utvidet skoleår.

"Hun hadde den søteste latteren, små fniser, og hun holdt ut så mye på sine seks år. Hun fortjente ikke dette, å bli tatt fra oss på denne måten, som ikke hadde noe med tilstanden hennes å gjøre," sa hun.

Ifølge myndighetene brøt Davila retningslinjer og prosedyrer ved å bruke hodetelefoner og mobiltelefon mens hun overvåket barnet.

Montauk Bus of Franklin, som var ansvarlig for bussen, ga en uttalelse 21. juli:

"Alle våre ansatte vet at sikkerheten til barna vi transporterer er vår høyeste prioritet, og det er grunnen til at vi er forpliktet til politiets etterforskning og støtter enhver straff rettssystemet finner passende for vakten på bussen som nå er arrestert, " skrev busselskapet.

Fajas far, Wali Williams, uttrykte også sin tristhet og frustrasjon over situasjonen, og beskrev hvordan den siktede vakten var på mobiltelefonen sin uten å se seg tilbake mens datteren kjempet for livet hennes.