Tragisk ulykke: Tre drept og 17 skadd

20/12/2022 09:16

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Flere personer er døde etter å ha møtt en voldsom bølge på en strand i Durban.

Minst tre personer mistet søndag livet i en voldsom bølge som traff en strand i den sørafrikanske byen Durban og rev flere mennesker vekk.

Det skriver CNN.

I byen, hvor mange dansker drar på ferie hvert år for å oppleve det sørafrikanske bylivet og nyte strendene, ble en stor gruppe strandgjester plutselig veltet og revet med av en voldsom bølge.

De mange strandgjestene ble deretter kastet mot bryggen på stranden, noe som førte til minst tre drepte og ytterligere 17 skadet.

– EMS reagerte på rapporter om en voldelig bølge som kastet en gruppe strandgjester mot bryggen, noe som resulterte i flere omkomne, sier Njabulo Dlungele, talsmann for de lokale nødetatene, etter hendelsen.

Ulykken fant sted på North Beach Beach, og en uttalelse fra KwaZulu-Natal kommune sa at "detaljene" rundt ulykken forblir "uklare".

Alt tyder imidlertid på at en stor bølge førte til at de tre personene - inkludert en ung tenåring - ble kastet mot brygga og deretter druknet.

Mer enn 35 livs- og ambulansepersonell var involvert i redningsaksjonen, der minst 100 personer ble evakuert fra stranden og ivaretatt.

Ordføreren i kommunen har lovet at saken skal undersøkes og etterforskes.

Hun har også påpekt at sikkerheten på byens strender, som ofte fylles med utenlandske turister om sommeren, må heves.