Transseksuell innsatt overføres til kvinnefengsel

11/06/2023 09:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I en ny sak vil en transseksuell innsatt bli flyttet fra et menns fengsel til et kvinnefengsel, motta en utbetaling på $750 000 og bli operert.

En transseksuell innsatt i Minnesota blir flyttet til et kvinnefengsel og vil motta en vaginoplastikk i tillegg til $750 000 for å avgjøre en diskrimineringssøksmål mot det statlige kriminalomsorgsdepartementet.

Christina Lusk, 57, vil bli overført til kvinneanlegget i Shakopee neste uke, som vil markere første gang en innsatt i Minnesota blir flyttet til et annet fengsel basert på kjønnsidentitet, ifølge den lokale tilknyttede FOX 9.

Som en del av forliket som ble kunngjort i forrige uke, gikk Minnesota DOC med på å gi Lusk en vaginoplastikk samt å styrke sin politikk angående transkjønnede innsatte.

Lusk, som ble arrestert i 2018 og soner en dom til 2024 for en narkotikaforbrytelse, saksøkte Minnesota DOC i fjor delvis fordi den utsatte Lusks forespørsel om en vaginoplastikk, eller "bunnoperasjon".

Etter å ha begynt med cross-sex hormoner i 2009, endret Lusk navn i 2018 og konfererte med leger om kirurgiske alternativer før han ble arrestert.

Den innsatte hadde gjennomgått "toppkirurgi" før han ble satt i fengsel, og var "på nippet til å planlegge" en vaginoplastikk, ifølge søksmålet.

Lusk sendte inn en klage til DOC etter at medisinsk avdelingsdirektør James Amsterdam gjennomgikk Lusks sak og bestemte at Lusk ikke skulle få lov til å motta genital kirurgi mens han var fengslet, men "kunne forfølge det etter løslatelse", heter det i søksmålet.

Søksmålet, som ble anlagt på Lusks vegne av den St. Paul-baserte advokatgruppen Gender Justice, hevdet at Lusk ble seksuelt misbrukt av de mannlige innsatte ved Minnesota Correctional Facility i Moose Lake og krevde at Lusk skulle bli behandlet som kvinne og flyttet til en kvinners anlegg.

"Innsatte ville gruble henne, gruble romkameratene hennes, kalle henne 'det', den slags," sa Jess Braverman, juridisk direktør for Gender Justice, ifølge FOX 9.

"Og så var det ansatte som sa ting til henne, for eksempel:" Du vet, du er en mann i et mannsfengsel. Jeg kommer ikke til å behandle deg som en kvinne. Jeg kommer ikke til å bruke ditt riktige navn og pronomen.»

Lusk berømmet forliket i en uttalelse utgitt av Gender Justice, og kalte det "passende".

"Alle trenger å komme sammen i enhet og omfavne positiv endring. Jeg tror vi har tatt et stort skritt mot å la folk uttrykke hvem de virkelig er, og bringe en slags fred og lykke til livene deres, sa Lusk.

«Denne reisen har gitt ekstreme utfordringer, og jeg har tålt så mye. Mitt håp er at ingen trenger å gå gjennom de samme omstendighetene. Jeg stolte på min tro, og jeg ga aldri opp håpet. Jeg kan virkelig si at jeg er en sterk, stolt, transkjønnet kvinne, og jeg heter Christina Lusk,” la Lusk til.

I januar sluttet Minnesota DOC seg til 10 andre stater og District of Columbia for å etablere en policy som gjør at innsatte kan overføres til fasiliteter som samsvarer med deres kjønnsidentitet.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.