Treffer 89.000: Massiv flyplassstreik i dag

17/03/2023 08:43

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
På flere flyplasser ble mer enn 600 flyvninger kansellert fredag på grunn av en konflikt mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

Hvis du skal fly den kommende dagen, bør du være oppmerksom - i hvert fall hvis du skal passere en tysk flyplass. Fredag vil så mange som 681 flyvninger bli kansellert over hele Tyskland.

Årsaken skyldes streik, noe som vil påvirke flytrafikken betydelig. Det vil bli streiker på flyplassene i Düsseldorf, Köln, Stuttgart og Karlsruhe.

Nærmere bestemt er det ventet at ikke mindre enn 89.000 passasjerer vil bli berørt av fredagens streik.

Den tyske fagforeningen Verdi har oppfordret de ansatte til å streike fordi den ikke har vært i stand til å forhandle frem en avtale om lønninger.

På noen av flyplassene vil streiken vare til tidlig lørdag morgen, så også deler av lørdagens trafikk kan bli berørt.

Som svar på den annonserte streiken har de berørte flyplassene oppfordret reisende til å se status for ens avgang, slik at man ikke går til flyplassen forgjeves.

Denne uka har generelt blitt rammet av streiker i den tyske flyplass industrien.

På mandag var det en streik av sikkerhets arbeidere på en rekke tyske flyplasser, som stammer fra en tvist om betaling for arbeid om natten, helger og helligdager.

Verdi er misfornøyd med at godtgjørelsen for å jobbe om natten, i helgene og på helligdager ikke har endret seg siden 2006 - det vil si 17 år.

Tillegget har vært forhandlet frem i ti år, men en løsning har ennå ikke sett dagens lys.