Trist funn: Fant 50 døde hvaler på stranden

28/07/2023 10:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Parks and Wildlife Service Western Australia
Foto: Parks and Wildlife Service Western Australia
Mange frivillige dro til stranden for å hjelpe til.

– Det er trist å fortelle at 51 hvaler døde etter å ha strandet i natt, skrev organisasjonen for dyrevelferd i Australia «Parks and Wildlife Service» i sosiale medier.

En hvalflokk ble oppdaget utenfor kysten i Australia, mandag og tilbrakte mesteparten av tirsdagen på å sammen, noe som vekket frykt for de på stranden.

Mer enn halvparten av de rundt 100 hvalene døde onsdag. 

– Vi har fortsatt 46 hvaler som er i live, og det er det som blir vårt fokus i dag, sier Peter Hartley, som jobber med biologisk mangfold og konservering i delstaten Perth hvor hendelsen skjedde.

Etter det strømmet mange frivillige til stranden for å hjelpe til, men lokale myndigheter sa at det var så mange mennesker som ønsket å hjelpe at de måtte oppmuntre folk til å holde seg borte fra stranden. 

Det er hele fem år siden mange hvaler flokket seg i grupper som dette i dette området. I 2018 ble 130 hvaler strandet i Vest-Australia.

Men det som gjør denne hendelsen forskjellig fra tidligere hendelser er at den gir opptak av dyr i aksjon før de sprer seg.

Eksperter sier at hvalenes uvanlige oppførsel kan være et tegn på stress eller sykdom.

Grindhvaler er en av Australias mest strandede arter.

Eksperter sier at hvalenes uvanlige oppførsel kan være et tegn på stress eller sykdom i flokken. Denne hval typen er veldig sosiale dyr og har tette bånd med flokkene sine gjennom hele livet. 

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.