Triste nyheter: Populær TV-vert død

17/08/2023 14:23

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den legendariske TV-verten har gått bort.

Den legendariske Sir Michael Parkinson - 'kongen av talkshow', er død i en alder av 88, avslørte hans etterlatte familie i dag.

Sir Michael, som gikk under navnet 'Parky' til venner og fans, ble et av de mest kjente navnene i Storbritannia etter hans banebrytende intervjuer med Muhammad Ali, John Lennon, Billy Connolly, Orson Welles og mange andre av verdens største stjerner.

Ifølge Daily Mail resulterte det i mer enn 2000 BBC-intervjuer. Parky, som presenterte sitt program Parkinson fra 1971 til 1982 og igjen fra 1998 til 2007, ble sist sett offentlig i april.

Han virket skrøpelig på den tiden da han feiret vennen Dickie Birds 90-årsdag. Hans siste TV-opptreden var i november i fjor.

Foto: Youtube

«Etter en kort sykdom døde Sir Michael Parkinson fredelig hjemme i går kveld i selskap med familien sin. Familien ber om at de får privatliv og tid til å sørge," sa familien i en uttalelse.

Han etterlater seg kona Lady Mary Parkinson og parets tre barn, Michael Jr., Nicholas og Andrew. Sir Michael, fra Barnsley, og Lady Mary, fra nærliggende Doncaster, møttes som unge journalister og nøt et 64 år langt ekteskap.

I 2013 snakket han åpent om å ha blitt diagnostisert med prostatakreft etter en rutinemessig helsesjekk. Men familien hans sa i dag at hans død var et resultat av en kort sykdom.

Sir Michael Parkinson klarte også å bli slått til ridder av dronning Elizabeth II for sine tjenester til TV i 2008.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.