Triste nyheter for REMA 1000

27/07/2023 20:55

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Eksperten tror ikke de har utnyttet potensialet.

Når Tour de France ruller over skjermen, følger folk fra hele verden med i begeistring.

Derfor er det selvfølgelig et sted hvor bedrifter kan få mye eksponering hvis de kaster penger på rittet, lagene eller rytterne.

Både REMA 1000 og Lidl har benyttet seg av dette store eksponeringsvinduet, da de begge er tilgjengelige for Tour de France i år.

Lidl har samarbeidet med teamet tidligere kjent som Trek-Segafredo. I dag heter det Lidl-Trek, ettersom dagligvarekjeden har overtatt ett sted som tittelsponsor.

REMA 1000 er også oppe i ermet til rytterne fra Uno-X Pro Cyclings.

Det er imidlertid ingen tvil om at det ikke er gratis å få så fornemme seter på skjorter som er intenst eksponert for milliarder av seere - men spørsmålet i denne sammenhengen er om det kan lønne seg økonomisk.

Slik skriver Dagligvarehandlen.dk.

Enorm mulighet

Simon Bastiansen, som er ekspert på strategiske partnerskap, har snakket med Dagligvarehandlen.dk, og her peker han blant annet på at en Tour de France-sponsor treffer en bred målgruppe:

– Målgruppen for sykling er bred. Det er familie. Det treffer også godt med den målgruppen man ønsker å nå.

Han legger til med et smil at man nærmest blir hjernevasket når man ser på logoene flere timer om dagen i tre uker.

Går glipp av muligheten

Ekspert Simon Bastiansen har imidlertid triste nyheter for de to dagligvarekjedene. Han tror ikke de har utnyttet potensialet fullt ut, og slår fast at sponsoratene «ikke er fullt gjennomført». Her peker han blant annet på mangelen på kampanjer:

– Vel, det er ingenting. Du kjører ingen kampanjer. Jeg var nede i Rema 1000 her om dagen. Jeg så ikke noe rundt Tour de France. Det henger ingen sykler eller en polka dot fjelltrøye. Det er ingenting. Det er på en måte en tapt mulighet.

Lidl har heller ikke kjørt kampanjer i butikkene.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.